ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Romige asperge pasta met zalm

24/6/2015

0 Comments

 
Het aspergeseizoen is vandaag officieel weer voorbij, de afgelopen weken heb ik regelmatig een asperge gerecht gemaakt. Voor degene die op de valreep nog een keer lekker asperges wil eten ik plaats vandaag nog een aantal recepten online. Om te beginnen een romige asperge pasta met zalm, net eens wat anders dan gekookte asperges met zalm.
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 500 gram witte asperges, 1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram crème fraîche, 100 ml slagroom, 150 gram champignons, 150 gram pasta, 50 gram Parmezaanse kaas, 2 zalmfilet, olijfolie, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Als je nog geen geschilde asperges hebt gekocht, begin dan met het schillen van de asperges. Kook de asperges ongeveer 8 minuten, laat ze daarna nog een minuut of 10 in dit net gekookte water liggen. Dan garen ze nog door en zijn naar mijn mening perfect gaar, niet snot gaar maar lekker beetgaar.
Kruid de zalmfiletjes met peper en zout en besmeer deze met een beetje olijfolie. Plaats de zalm 20 minuten in de voorverwarmde oven om te garen. Indien je het lekkerder vind om deze door de saus te bereiden, snijd ze dan in stukken en bak ze gaar in de pan voordat je de uien aanfruit.

Pel intussen de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd deze in stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas in een fijne rasp. Als je alles gesneden hebt kun je en de asperges 8 minuten hebben gekookt kun je de ui en knoflook aanfruiten in een wok met een beetje olijfolie.
Kook de pasta gaar in water met een snufje zout. Als de ui aangefruit zijn voeg dan de champignons toe en bak deze even mee. Voeg vervolgens de slagroom en crème fraîche toe en roer dit goed door elkaar. Haal de asperges uit het kookvocht en snijd ze in stukken van ongeveer 3 a 4 centimeter. Voeg de asperges toe aan de pastasaus. Nu kun je ook de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen, maar dit beetje voor beetje en proef de pastasaus. Parmezaanse kaas heeft een sterke smaak en het is niet lekker als deze overheerst, dus voeg dit naar smaak toe. Maak de saus eventueel af met peper en zout.

Ondertussen is de pasta ook gaar, giet deze af en voeg toe aan de saus. In de tussentijd heeft de zalm kunnen garen en is alles klaar om te serveren.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact