ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Restaurant Envy

7/1/2015

0 Comments

 
Diezelfde dag zijn we in de avond bij restaurant Envy wezen eten. Een aantal dagen voordat we gingen had ik dit restaurant uitgezocht en gereserveerd zodat we zeker waren van een plek. Envy is een restaurant dat al 6 jaar door Michelin bekroond is met een ‘Bib Gourmand’. Dat houdt in dat de kwaliteit van de maaltijden goed is en de prijs niet te hoog is. Ze zijn gevestigd aan de prinsengracht. Hier hebben we een viergangen menu gegeten ‘Envy tasting’. Dat hield in dat de chef het menu samenstelde, dit bestond uit 3 soorten charcuterie, 4 koude gerechten, 2 warme gerechten en als vierde gang kon je kiezen tussen een kaasplankje of een dessert. Hieronder staan de foto’s, bij wat ik nog wist staat ook bij wat het was. Het was echt heerlijk en zeker een aanrader om er eens te gaan eten! Het is een restaurant waar ze je ook in de keuken durven te laten kijken, want bij binnenkomst heb je aan je rechterhand de open keuken. De koks bereiden dus alles in het zicht van de klant. Dit geldt ook voor de ‘koelcel’ waarin ze al hun producten en dranken bewaren. De hele rechterwand is namelijk één grote koelkast. Dit is erg mooi om te zien, want als ze een product nodig hebben komen de koks dat gewoon pakken. De sfeer is er erg goed en het eten heel erg lekker. Ik heb zelfs dingen zoals steak tartaar geproefd, dat is iets dat ik normaal nooit eet, omdat het rauw vlees is. Je kunt ook merken dat het bedienend personeel een horeca opleiding heeft aan de manier waarop zij serveren en de klanten bedienen.

Kortom mocht je een keer in Amsterdam zijn en lekker willen eten, dan raad ik aan om bij Envy te gaan eten.

Foto
De 3 verschillende soorten charcuterie, namelijk Salame Nostrano, Salame Verona en Bresaola della Valtellina.   

Foto
Gevolgd door de 4 koude gerechten. Van links naar rechts: een vegetarisch witlofschuitje, zalm met komkommer, steak tartaar en een pompoensoepje. 

Foto
Daarna volgde twee warme gerechten. Als eerste gegrilde schol met rettich, venkel en saus van jonge knoflook. 

Foto
Als voorlaatste aten we entrecote met crème van gepofte ui en doperwten. 

Foto
Foto
Tot slot konden we kiezen of een kaasplankje of een zoet dessert. Ik koos voor het zoete dessert en mijn partner voor het kaasplankje, dus van beide volgt een foto. Het zoete dessert bestond uit een chocolademousse, stoofpeer, perenijs en chocolade ijs. 
Zoals denk ik ook op de foto's te zien is, was het heerlijk! 
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact