Zoals jullie ondertussen denk ik wel gezien hebben is mijn dochter ook een klein bakkertje. We bakken regelmatig lekkere koekjes, maar natuurlijk ook wel eens wat hartigs😉. Koekjes zijn wel echt haar favoriet en helemaal als zij ze zo leuk als deze mag versieren. Dan vindt ze het een feestje om ze te maken, maar ook om ze op te eten. Deze leuke rendier koekjes bakte we al voor sinterklaas in het land was, maar het recept komt nu eindelijk online. Dit koekjes recept gebruik ik regelmatig wanneer ik met Eliza-Jane bak, omdat er geen eieren in zitten en ze steekt af en toe toch stiekem wat deeg in haar mond😉. Deze steker kocht ik bij de Hema, het was een setje van drie met een rendiersteker, een kerstboom en een sneeuwvloksteker. Ingrediënten:
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en meng de suiker, zout en de boter door elkaar. Zorg dat het goed gemixt is tot je een smeuïg geheel hebt. Dit kun je met de hand of met een mixer doen. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap met de achterkant van het mesje het merg uit de peul. Mix het merg door het botermengsel. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed het met je handen tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeën en doe bij de ene helft een eetlepel cacao, zo krijg je chocoladedeeg. Pak de deegballen ieder in een stuk plasticfolie en laat deze gedurende 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol een van de deegballen uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek de gewenste figuurtjes uit. Doe dit vervolgens ook met de andere deegbal. Leg de rendieren op de beklede bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze versiert met de chocolade. Anders druipt de chocolade door de hitte van de koekjes ervan af. Smelt de chocolade klik op hier om te zien hoe je dat kunt doen. Maak met behulp van een vel bakpapier een ‘cornetje’. Een cornetje is een klein spuitzakje voor de gesmolten chocolade. Knip een lang rechthoekig stuk vel van je bakpapier. Deze rechthoek knip je schuin doormidden. Pak deze ‘lange driehoek’ bij de punt en de lange rechtenzijde en draai deze in de vorm van een kleine puntzak. Om het puntje strak te krijgen moet je aan de lange zijde trekken. Vouw de lange punt die boven overblijft naar binnen, je kunt hem eventueel een stukje af knippen. Door hem naar binnen te vouwen zorg je ervoor dat hij niet terugrolt. Mocht het niet lukken met deze uitleg kijk dan eens op internet er staan voldoende filmpjes hierover online. Maak 2 van deze cornetjes en vul de ene met witte en de andere met de pure gesmolten chocolade. Vouw het cornetje aan de bovenkant dicht, zodat je er dadelijk in kunt knijpen zonder dat het er bovenuit loopt. Knip het onderste puntje eraf, naar gelieve hoe dik jij het chocolade lijntje wilt hebben. Versier de afgekoelde rendier koekjes met de chocolade. Ook waar de neus komt doe je wat chocolade, want daarop blijven de M&M’s goed plakken.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |