Deze preisoep staat al 5 jaar op mijn website, maar heeft kortgeleden een kleine update gekregen. Deze soep maakte mijn moeder regelmatig en is ontzettend lekker ook voor kinderen. Het is een ontzettend simpel recept dat je binnen 30 minuten op tafel hebt staan Ingrediënten voor 1,2 liter preisoep:
Verwarm een soeppan met een klein scheutje olie. Bak het gehakt rul in de warme pan. In de tussentijd kun je de prei wassen en snijden. Dat gaat gemakkelijk door de prei in de lengte te halveren. Was al het zand uit de prei en snijd deze vervolgens in dunne halveringen. Mocht je twijfelen of al het zand eruit is, doe de gesneden prei dan in een vergiet en was deze nogmaals goed. Als het gehakt rul is kun je de prei toevoegen. Houdt een beetje prei achter voor de garnering. Bak de prei gedurende 2 minuten mee met het gehakt. Voeg vervolgens 1 liter water toe en laat dit water langzaam warm worden en de prei garen. Voeg ook 1 runderbouillonblokje toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg het bakje kruidenkaas toe. Laat de soep nog een paar minuten trekken. Proef de preisoep en breng deze op smaak met runderbouillon. Serveer de soep in soepborden of komen en garneer deze met de achtergehouden prei.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |