ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pompoensoep 2

10/1/2015

0 Comments

 
Deze week aten we pompoensoep. Er staat al een recept online van pompoensoep, maar dit recept vind ik zelf nog lekkerder. Een goedkoop gerecht dat makkelijk in voren te maken is en je kunt het ook goed invriezen.
Foto
Ingrediënten: 1 pompoen, 1 winterwortel, 1 punt paprika, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 pot kippenbouillon, 2 kipfiletjes, 140 gram tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 1 blokje kippenbouillon, 1 el boter, peper en zout.

Begin met het schillen van de pompoen. Dit kun je het makkelijkste doen door van de boven en onderkant de kontjes af te snijden zodat hij stabiel op je snijplank kan staan. Schil dan voorzichtig met een groot keukenmes de pompoen. Snijd de pompoen vervolgens in vieren en maak er grove stukken van, die je dadelijk makkelijk in de pan kunt bakken. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze ook in grove stukken.

Verwarm langzaam een pan met de klont boter. Pel intussen de uien en knoflook en snijd deze grof. Als de boter gesmolten is bak dan de ui en knoflook glanzig in de pan. Ondertussen kun je de puntpaprika schoonmaken en ook grof snijden. Voeg na een paar minuten de wortel, pompoen en puntpaprika toe en laat dit even op een laag vuurtje pruttelen. Maak in het midden van de pan een gaatje en bak daar de tomatenpuree even in aan, dit zorgt ervoor dat hij minder zuur is. Intussen kun je de kipfiletjes schoon maken. Voeg na ongeveer 5 minuten de kippenbouillon, het bouillonblokje, laurierblaadjes en water toe. Zorg dat de pompoen net niet helemaal onder water staat. Voeg hier ook de rauwe kipfiletjes aan toe en laat deze mee gaar koken met de pompoen. Laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Als de kip gaar is en de pompoen en wortel zacht is kun je de kip en de laurierblaadjes eruit halen. Pureer de pompoen, wortel, etc. tot een gladden soep. Trek vervolgens de kipfilet uit elkaar en voeg deze toe aan de soep. Maak de soep indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Lekker te serveren met stokbrood en verse zelfgemaakte kruidenboter of een tapenade.

Smakelijk eten!



0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact