ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pompoenrisotto

23/9/2018

0 Comments

 
De foto’s zijn niet zo mooi, omdat ik het met slecht licht gefotografeerd heb. Naast dat ik het lekker vond is dit ook een goede reden om het snel weer eens te maken en een betere foto met jullie te delen.

De herfst is weer aangebroken, dat betekend dat pompoenen weer volop te verkrijgen zijn. Het is dus tijd voor herfstrecepten en om te starten deze vegetarische pompoenrisotto.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 gram risotto
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 kleine flespompoen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Peper
  • Zout

Schil de pompoen met behulp van een dunschiller en snijd in grove stukken. Kook deze gaar in een bodempje water met een snufje zout.

Pel intussen de sjalotjes en snipper deze. Pel ook de knoflook en hak deze fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie.

Intussen kun je 1 liter groentebouillon maken met water en bouillonblokken.

Snijd in de kastanjechampignons in dunne plakjes en voeg deze toe. Bak deze mee en voeg na een paar minuten de tijm toe en bak deze mee gedurende twee minuten.

Voeg vervolgens de risottorijst toe en zet het vuur iets hoger. Roer het geheel 2 minuten door elkaar tot ook de korrels glazig zijn.

Blus het mengsel af met de groentebouillon, plaats een deksel op de risotto en laat dit gedurende 10 à 15 minuten pruttelen.

Als de pompoen gaar is kun je het water afgieten. Vang het vocht van de pompoen op in een kom. Stamp 2/3de van de pompoen fijn met een stamper.

In de tussentijd kun je de Parmezaanse kaas raspen. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

Als de bouillon opgenomen is proef je of de korrel gaar is, indien dit niet het geval is voeg je nog wat van het pompoenvocht toe. Als de risotto lekker smeuïg is kun je de gestampte pompoen en blokjes toevoegen. Voeg nu ook de spinazie toe en laat deze langzaam slinken in de risotto.

Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en (2/3de) pompoenpitten toe en geef de risotto de tijd om de Parmezaanse kaas op te nemen. Blijf wel roeren, zodat de risotto niet onder aan de pan blijft plakken.

Breng het geheel op smaak met peper en zout en eventueel nog wat tijm.

De risotto is klaar als deze mede door de Parmezaan smeuïg is.

Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer de borden eventueel met wat Parmezaan en pompoenpitten.


Ps. Je kunt natuurlijk altijd een stukje vlees of vis toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan kip of kabeljauw.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact