ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pompoencurry met zoete aardappel

13/10/2018

0 Comments

 
En ja je zult wel denken weer een gerecht met pompoen. Ja vandaag een lekkere vegetarische curry met pompoen, zoete aardappel en kikkererwten. Deze curry heb je binnen 40 minuten op tafel staan. Waarbij je tijdens het garingsproces van de pompoen en aardappels je handen vrij hebt om andere dingen te doen. Ik heb het met rijst geserveerd, maar het is ook lekker om de rijst te vervangen door naanbrood.

Dit is de vegetarische variant, maar het is makkelijk en lekker om kip of kabeljauw toe te voegen. Deze kruid je met peper en zout en bak je apart. Voeg deze tegelijk met de kikkererwten aan de curry toe. 
Foto
Ingrediënten voor 8 personen:
  • 1 fles pompoen
  • 3 zoete aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 1 (grote) rode ui
  • 3 tomaten
  • 300 ml kokosmelk
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klont boter
  • Kaneel
  • Peper
  • Zout
  • 600 gram (zilverlies)rijst

Snijd eerst alle groentes. Pel de ui en knoflook en snipper en hak deze fijn. Schil de zoete aardappel en pompoen en snijd deze in blokjes. Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ook deze in blokjes.

Verhit de olie en boter in een stoofpan (of hapjespan kan ook) in ieder geval in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en knoflook op laag vuur.

Was de koriander, haal de steeltjes eraf en hak de koriander fijn.
Voeg de kurkuma, garam masala, kaneel, 1/2de van de koriander, peper en zout toe en bak dit al roerend 2 minuten mee.

Voeg de zoete aardappel, pompoen en tomatenblokjes toe en schep alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en laat 25 minuten zachtjes koken.

Was de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken. Rooster de pompoenpitten en bewaar deze voor de garnering.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld.

Voeg de kikkererwten bij de curry en zorg dat alles warm is.

Als alles warm is proef de curry en indien nodig maak je hem op smaak met kurkuma, garam masala, kaneel, peper, zout en de overgebleven koriander.

Verdeel de rijst over de borden, daarover de pompoencurry met zoete aardappel en garneer de borden met pompoenpitten en koriander. Of garneer de curry in de pan, zoals op de foto gedaan is.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact