ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pommes Duchesse

14/12/2018

0 Reacties

 
Pommes duchesse is voor mij een bijgerecht dat echt bij kerst hoort. Door het jaar heen eten we namelijk zelden of nooit pommes duchesse. Behalve dit jaar, want ik maakte ze voor het kerstmenu. Voorgaande jaren kocht ik ze kant-en-klaar, maar nu maakte ik ze een keer zelf onder het mom ‘dat moet ik toch ook kunnen’.
Heel eerlijk het is super simpel, maar ik mag nog wel wat aan de spuittechniek werken. Een nieuwe spuitzak en goede spuitmondjes heb ik dan ook alweer op mijn lijstje voor volgend jaar gezet 😉.

Pommes duchesse kun je prima van tevoren maken en op het moment zelf 10 minuten opwarmen in de oven.
Foto
Ingrediënten:
  • 1 kilo aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 eierdooiers
  • Peper
  • Zout
Extra benodigdheden
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzak met spuitmondjes

Schil de aardappels. Was ze daarna en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappels in water met wat zout gaar.

Giet ze af en zet de pan met aardappels weer terug op het fornuis, zorg wel dat de pit uit staat. Haal de deksel van de pan af en laat de aardappels zo een paar minuten staan. Op deze manier stomen ze droog.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stamp de aardappels fijn met een stamper of als je die geen in huis hebt kan het ook met een vork of een staafmixer. Voeg de roomboter en kerriepoeder toe en meng dit door de stamppot. Voeg vervolgens 2 eierdooiers toe en roer dit er goed doorheen met een spatel.

Breng de puree op smaak met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder. Mocht je aardappelpuree te droog zijn, wat ik me niet voor kan stellen met de boter en eidooiers, maar voeg dan nog een scheutje melk toe.

Zorg dat je de spuitzak in elkaar zet met het gewenste (kartel) spuitmondje. Doe de aardappelpuree in de spuitzak.

Klop de overgebleven eidooier los met behulp van een vork.

Spuit toefjes aardappelpuree op een bakplaat die je eerst bedekt hebt met bakpapier. Bestrijk deze toefjes met de losgeklopte dooier.

Bak de pommes duchesse in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Foto
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact