ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pizza met pompoen en kip

30/11/2018

0 Comments

 
Pizza heb je in allerlei soorten en maten, je kunt dan ook niet genoeg beleg ideeën hebben. Dit is er een die je waarschijnlijk niet snel bij een pizzeria voorbij ziet komen.

Vorig jaar maakte ik deze pizza met pompoen al eens, maar toe vergat ik de foto (en was ik nog niet helemaal tevreden). Gelukkig had ik het recept wel opgeschreven, zodat ik deze nogmaals kon maken. Een paar weken geleden maakte ik hem nog eens, maar ik veranderde wel het een en ander aan het recept. Zodat hij nog lekkerder was dan vorig jaar, althans ik vond hem vorig jaar ook al lekker. Luke vond het toen nog wat tegenvallen, van hem hoefde ik het niet nog eens te maken, doe maar een gewone pizza zei hij. Heeft hij even pech met een vrouw die van experimenteren in de keuken houdt 😉 Dit jaar was dat wel anders hij vond hem ontzettend lekker, daarom wil ik het recept nu ook met jullie delen.

Ik kocht kant-en-klaar pizzadeeg, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. In dit geval dacht ik gemak dient de mens. 
Foto
Ingrediënten voor 1 plaat pizza:
  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg (zonder tomatensaus)
  • 2 kipfiletjes
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 1/2de pompoen
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 75 gram spinazie
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 eetlepel crème fraîche  
  • 350 gram buffelmozzarella
  • Olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de pompoen en snijd deze in grove stukken. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de pompoen met olijfolie. Strooi er 1 theelepel oregano en 1 theelepel rozemarijn over en plaats de pompoen voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Borstel of wrijf de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Bak deze in een koekenpan met olie, zodat het meeste vocht eruit is voordat je ze gebruikt.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer deze met kipkruiden en een scheut olie.

Snijd de paprika in blokjes.

Intussen is de pompoen gaar. Haal deze uit de oven halen en laat de pompen afkoelen.

Laat de oven aanstaan op 220 graden (elektrische) of 200 graden (heteluchtoven). Je kunt de pizza ook in de airfryer bakken, persoonlijk vind ik de bak daar te klein voor, want dan zul je hem in vieren moeten snijden. Mocht je toch de airfryer gebruiken verwarm deze dan ook voor op 200 graden.

Als de champignons gebakken zijn kun je deze uit de pan halen en de kip even kort aanbakken, zodat deze vast een beetje gegaard is voordat de pizza in de oven gaat.

Snijd 1/3de van de pompoen in blokjes. Doe de rest in een hakmolen of kom en hak alles met de hakmolen of een staafmixer fijn tot er een gladde crème ontstaat. Om een mooi glad mengsel te krijgen heb ik de olie die nog op het bakpapier lag toegevoegd en eventueel wat extra en 1 eetlepel crème fraîche. Zo krijg je smeuïge gladde crème.  

Rol de pizzabodem uit op een bakplaat en smeer deze in met de pompoen crème. Strooi hierover oregano en rozemarijn. Bekleed de pizza met spinazie, paprika, champignons, kippenreepjes en de pompoenblokjes.

Snijd of breek de mozzarella in stukken en leg deze op de pizza.

Plaats de pizza voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze krokant gebakken is.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact