Met dit dessert steel je de show tijdens het kerstdiner of elk ander diner! Je kunt dus stoppen met zoeken naar een heerlijke showstopper, want je hebt hem gevonden. Deze Piña Colada tiramisu klinkt niet alleen lekker, maar is ook nog eens superlekker. Dit recept ontwikkelde ik afgelopen zomer met 30+ graden toen ik lekker aan de Piña Colada sangria zat. Niet het juiste moment om het ook daadwerkelijk te maken, maar toen het wat koeler werd heb ik het vrij snel geprobeerd en hebben we er volop van genoten. De tiramisu is helaas niet zwangerschapsproef. Ingrediënten voor 8 tot 10 personen Piña colada tiramisu:
Extra benodigdheden:
Kook water en doe de piña colada thee in een filterzakje of in een theezeef. Laat de thee minimaal 10 minuten trekken, maar je kunt het zakje er ook in laten hangen tot de thee volledig is afgekoeld. Doe dit alvast een uur van tevoren, zodat de thee kan afkoelen. Schil de ananas. Snijd deze vervolgens in vieren en verwijder de kern. Snijd de ananas in dunne plakken. Zorg dat de kom voor de eiwitten goed schoon is. Mocht je citroensap of een citroen in huis hebben smeer de kom dan nog even in met het sap van de citroen. Citroensap ontvet. Splits de eieren doe ze allebei in een andere kom. Klop de eiwitten samen met een snufje zout en 20 gram suiker stijf met een mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom onderste boven kunt houden zonder dat het schuim eruit valt. Klop het eigeel met de mixer luchtig met de overige 130 gram suiker. Het eigeel veranderd van kleur als het luchtig wordt, het wordt licht geel/crème kleurig. Voeg de mascarpone toe en klop deze er kort doorheen, maar zorg wel dit alles goed door elkaar gemengd is. Voeg 1/3de van het schuim (stijfgeklopte eiwitten) toe en klop deze ook met de mixer door het eigeel mengsel heen. Je maakt de schuim familie met het eigeelmengsel. Schep vervolgens de rest van de eiwitten er met de spatel door het eigeelmengsel heen. Zo behoud je de luchtigheid. Mocht je ervoor kiezen om Malibu toe te voegen, roer deze dan nu door de afgekoelde Piña Colada thee. Voor deze versie liet ik het weg, zodat de kinderen ook mee konden eten. Rooster in de tussentijd de kokosrasp in een drogen koekenpan. Schud deze af en toe om en ze zijn klaar als de rasp licht verkleurd is. Verdeel de rasp over een plat bord, zodat het snel afkoelt. Pak de schaal waar je de tiramisu in wil maken en bedek de bodem met een dun laagje van het eiermengsel. Dompel de onderkant (de niet gesuikerde kant) van de lange vinger in de afgekoelde piña colada thee en leg deze in de schaal op het eiermengsel. Leg hierop een laagje ananas. Verdeel hierover de helft van het eiermengsel. Dompel de overige lange vingers in de thee en leg deze op het eiermengsel. Leg hierop de rest van de ananas en verdeel tot slot hierover het laatste gedeelte van het eiermengsel. Strooi de kokosrasp over de tiramisu en plaats deze voor minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht in de koelkast. En je hebt een kerstdessert waar je de show mee steelt.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |