Laten we het weekend goed beginnen met een Piña Colada Sangria. Dankzij deze sangria kan je weekend niet meer stuk. Gebruik altijd goede wijn om sangria te maken. Het hoeft geen dure wijn te zijn als het maar een goede wijn is, want met bocht kun je ook niets lekkers maken. Ik dronk al heel veel thee, want zoals je al hebt kunnen lezen ben ik een echte theeleut die geen koffie lust. Sinds ik ben gestart met mijn theetuintje drink ik het niet alleen warm thee of als ijsthee, maar staan er ook regelmatig cocktails met thee op tafel. Ook morgen ga ik hem weer maken, dan komen er vriendinnen borrelen eens kijken of zij deze Piña Colada sangria ook lekker vinden. Ingrediënten voor 1 liter Piña Colada Sangria:
Laat de piña colada thee voor 10 à 15 minuten in 500 ml kokend water trekken. Verwijder het theezakje na 10 à 15 minuten en laat de thee volledig afkoelen. Zet de thee al in de ochtend, middag of de avond ervoor, zodat deze volledig af kan koelen in de koelkast. Meng de ijsthee met de 100 ml Malibu en 400 ml koude wijn. Snijd 1 plak ananas af waar je de schil aan laat voor de garnering aan het glas. Schil de ananas en snijd de ananas in blokjes. Doe een paar ijsblokjes en blokjes ananas in een glas en giet hierbij de Piña Colada Sangria. Maak het glas af met een stukje ananas met schil. Ps. Je kunt deze sangria ongeveer 3 dagen goedhouden in de koelkast.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |