Nu dry januari voorbij is en carnaval gaat beginnen is het weer tijd voor een heerlijk alcoholisch drankje. Heb je in januari meer theegedronken in de avond en vond je dat eigenlijk wel lekker? Wist je dat je met thee heerlijke cocktails kunt maken. Het is even geleden dat ik er een met jullie gedeeld heb, maar we gaan rooibos peren thee in een cocktailjasje steken. Een cocktail met thee kan naast origineel ook nog heel divers zijn, omdat er zoveel verschillende theesmaken zijn. Je kunt dus vele kanten op met thee cocktails. Deze cocktail maakte ik een paar maanden geleden bij een meidenavond. We hebben er die avond aan geschroefd (lees we moesten even wat doseringen aanpassen), maar uiteindelijk werd het een heerlijke cocktail. Ingrediënten voor 1 glas peren cocktail:
Laat de rooibos peren thee voor 10 minuten in 500 ml kokend water trekken. Je kunt het zakje na 10 minuten verwijderen, maar het kan geen kwaad als je het laat hangen, rooibos wordt niet bitter als het ‘te’ lang trekt. De thee kun je in de ochtend of middag al zetten en laat deze volledig afkoelen in de koelkast. Doe 70 ml koude peren thee in een cocktailshaker, voeg hier 20 ml perenlikeur, 30 ml vodka, limoensap en 4 ijsklontjes aan toe. Schud goed met de shaker, zodat de smaken goed blenden en het ijs de cocktail afkoelt. Maak met hulp van een parisienneboor mooie peerbolletjes en wrijf die in met de limoen, zodat ze niet gaan verkleuren. Schenk de perencocktail, zonder de ijsklontjes, in een martiniglas (of ander mooi glas) en maak het af met een bolletje verse peer aan een stokje.
1 Comment
27/6/2023 05:16:31
Ik hou van peren. Maar peren met alcohol heb ik nog nooit gehad. Toch deze cocktail een keer proberen!
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |