ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pastinaakmosterdsoep

16/11/2018

0 Opmerkingen

 
Mijn moeder maakte en maakt nog steeds diverse soorten soep. Vroeger aten we dan ook vaak soep er kwam van alles voorbij zoals kippen-, groenten-, kervel-, champignon-, tomaten-, erwtensoep, enzovoort. Maar deze pastinaakmosterdsoep heeft er nog nooit op tafel gestaan.
 
Een paar jaar geleden zou ik deze soep niet kunnen waarderen, want ik hield niet zo van mosterd. De afgelopen tijd eet ik steeds vaker mosterd, dat begon met mosterdsaus (van Calvé echt een aanrader en nee ik word niet gesponsord), bij mijn moeder ze zei dat lust je wel. Ondertussen gebruik ik mosterd regelmatig in mijn recepten.
 
De volgende stap was om er soep van te maken. Dat is deze pastinaakmosterdsoep geworden. De pastinaak staat bekend als een erg zoete groenten. De combinatie mosterd met pastinaak zorgt ervoor de scherpe/pittige kant van mosterd wordt verzacht door de zoete pastinaak. Dat was de reden dat wij de soep erg lekker vonden.
 
Eliza-Jane heeft de soep ook geprobeerd, maar at hem niet erg goed. Wel sopte ze brood in de soep en at dat op. Daar waren wij ook al erg tevreden mee, ze is tenslotte nog maar twee.
 
Zonder de bacon, die ik alleen als garnering gebruikte, is de soep geheel vegetarisch.
Foto
Ingrediënten voor ongeveer 1,5 liter soep:
  • 550 gram pastinaak
  • 1 grote ui of 2 kleinere
  • 1 teen knoflook
  • 2 aardappels
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels milde mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 75 gram rauwe ham
  • 1 bosui
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken. Verwarm de soeppan met olie en fruit de ui en knoflook aan.

Schil de pastinaak met een dunschiller en snij deze in grove stukken. Voeg de pastinaak toe aan de ui en knoflook en bak deze gedurende 3 minuten mee.

Schil de aardappels en snijd deze in stukken.

Blus de groenten af met groentebouillon. Voeg de aardappels en twee eetlepels mosterd toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep zachtjes borrelen gedurende 30 minuten. Op deze manier krijgen de pastinaak en aardappel de tijd om te garen.

Bak intussen de rauwe ham knapperig in een koekenpan en laat deze uitlekken op keukenpapier.

Na 30 minuten kun je de soep uitzetten en eventueel aflaten koelen, zodat je jezelf niet verbrand als de soep spat tijdens het pureren. Indien je geen tijd hebt om de pastinaakmosterdsoep af te laten koelen ben dan voorzichtig. Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de kokosmelk en nog 2 eetlepels mosterd toe. Maak de soep op smaak met grove mosterd en peper en zout.

Snij de bosui in dunne ringetjes.

Schep de soep in een mooie soepkom of bord en garneer deze met de rauwe ham en bosui.
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact