ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pastasalade

17/5/2014

0 Comments

 
Het is even stil geweest, maar het was een drukke week. Dit weekend zal ik een aantal lekkere recepten posten. De broer van mijn vriend en zijn vrouw kwamen dinsdag eten. Dit etentje was al wat later op de avond, mede daarom is het een pastasalade geworden. Peultjes en champignons had ik nog in huis, daar omheen heb ik deze salade gemaakt. 
Foto
Ingrediënten: Spaghetti (of een andere pasta soort), peultjes, champignons, spekjes, trostomaten, pijnboompitjes, mozzarella, rucola, Salad Mix Italiaanse kruiden (van Calvé), olijfolie, stokbrood, roomboter, Kruidenboter kruidenmix (C1000 merk). 



Bak de pijnboompitjes even aan in een pan, je hoeft geen olie in de pan te doen, daar wordt het namelijk vet van. In de tussentijd kun je de champignons en tomaten in vieren snijden. Zet de oven aan, hier kun je het stokbrood in afbakken. Ook de peultjes kun je in de tussentijd schoonmaken. Als de pijnboompitjes beginnen te verkleuren moet je op gaan letten dan zijn ze bijna klaar en vanaf dat moment gaat het snel. Haal de pan van het vuur en haal de pijnboompitjes eruit, in deze pan kun je direct de spekjes aanbakken. Ook bij de spekjes hoeft geen olie of boter, van de spekjes komt al voldoende vet. Zet een pannetje met water en een beetje zout op het vuur, zodra het water kookt kun je de spaghetti toevoegen. Bak de champignons aan in een andere pan en kook de peultjes. Ondertussen kun je de dressing maken, het is een zakje met kruiden waar je 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie aan toe moet voegen. Het kan zijn dat je tussentijds vet moet afgieten van de spekjes. Hoe lang je ze bakt dat is naar eigen smaak, ik heb ze graag knapperig dus laat ik ze lang staan. Zodra de spaghetti, spekjes, champignons, peultjes en het stokbrood klaar zijn kun je de pastasalade gaan maken. Giet de spaghetti en peultjes af. De spekjes kun je het beste nog even in een bakje met keukenrol leggen, zodat het ergste vet er een beetje tussenuit gaat. Voeg alles samen (de spaghetti, mozzarella, spekjes, pijnboompitten, peultjes, rucola, champignons en tomaten) in een grote schaal en meng dit goed door elkaar. De dressing kun je er al doorheen doen of apart serveren, zodat iedereen het naar eigen smaak kan toevoegen. Nu heb je een heerlijke lauwe pastasalade. 

Kruidenboter: 
Zorg dat je de roomboter op tijd uit de koelkast haalt. Deze is namelijk makkelijker te bereiden als hij wat zachter is. Voeg naar eigen smaak de kruidenboter kruiden toe en roer het goed door elkaar. Of er voldoende kruiden in zit weet je door het gewoon tussendoor te proeven. Een leuke en lekkere bijkomstigheid van koken is dat je mag proeven of het smaakt. 

Tip: De spekjes kunnen ook vervangen worden door kip, zalm, of als je vegetarisch wil eten kunnen de spekjes gewoon weggelaten worden, ook erg lekker! 

Een heerlijke maaltijd voor met dit mooie weer! Fijn weekend en smakelijk eten! 

Foto
0 Comments



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact