Meestal is het op vrijdag restjes dag. Ik doe namelijk op zaterdag de ‘grote’ boodschappen en kom de rest van de week alleen nog in de winkel voor de ingrediënten die minder lang houdbaar zijn. In dit geval had ik de zelfgemaakte pesto van twee weken geleden nog staan die echt op moest. Daarnaast lag er nog wat groenten in de koelkast (of aanrecht, want bewaar je tomaten niet in de koelkast) liggen. Ook zorg ik dat ik altijd wat vlees, zoals gehakt en kip, in de vriezer heb liggen voor restjesdagen. Met deze ingrediënten maakte ik deze erg lekkere pasta pesto. Voor degene die de pesto zelf willen maken hier staat het recept.
Kook de macaroni gaar zoals op de verpakking staat vermeldt. Intussen kun je het (kippen)gehakt kruiden met de kruiden (vleeskruiden, aromat, paprikapoeder, peper en zout). Voeg indien nodig paneermeel toe bij mij was het gehakt erg vet, waardoor er zonder paneermeel geen balletjes van te draaien waren. Bak de balletjes in een beetje olie gaar. Was de spinazie indien je geen gewassen spinazie gekocht hebt goed en laat hem uitlekken. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze aan de gehaktballetjes toe als die gaar zijn. Voeg na 2 minuten een handje spinazie toe tot deze geslonken is dan kun je de volgende spinazie toevoegen, dit herhaal je tot de spinazie allemaal geslonken is. Als alle spinazie erbij zit kun je ook de cherrytomaten toevoegen. Intussen is de macaroni klaar, giet deze af en meng de pesto door de macaroni. Dit zorgt ervoor dat de macaroni niet aan elkaar blijft plakken en dat de smaak in de macaroni komt te zitten. Voeg tot slot de macaroni toe aan het spinaziemengsel en schep alles door elkaar. Ik heb er ditmaal geen ui of knoflook aan toegevoegd, omdat er al voldoende knoflook in de pesto zat.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |