ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pasta met paprikasaus en chorizo

18/11/2018

0 Opmerkingen

 
Maken jullie wel eens zelf pastasaus?
Zelfgemaakte pastasaus vind ik zoveel lekkerder dan de kant-en-klare uit een pot. En daarbij het is zo gemakkelijk. Ik zal jullie met dit recept bewijzen dat jullie het ook kunnen!

Plus het is ook nog eens kidsproof, je kunt namelijk zoveel smaakstoffen toevoegen als je zelf wilt. Daarnaast krijgen ze ook nog eens veel groente binnen zonder dat ze het door hebben. Eliza-Jane is gek op rauwe paprika, maar op deze manier at ze het ook goed.

In dit recept rooster ik de paprika’s zelf, of ja de oven doet het voor me, want dan vind ik de saus nog lekkerder. Mocht je echt van gemak houden of bang zijn dat het mis gaat, je kunt gewoon potten geroosterde paprika’s kopen.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 broccoli
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s
  • 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • 160 gram chorizo
  • 300 gram spaghetti
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de halve paprika’s op. Leg het snijvlak op het bakpapier. Schenk de olijfolie over de paprika’s iedere helft ongeveer 1 eetlepel en smeer ze in. Verdeel 1 eetlepel Provençaalse kruiden over de paprika’s en plaats ze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

De paprika’s zijn klaar als het velletje verkleurd en wat los staat van het vruchtvlees. Laat de paprika’s 5 à 10 minuten afkoelen, zodat ze hanteerbaar zijn.

Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in plakjes. Bak deze aan in een hapjespan. Je hoeft geen olie toe te voegen er komt voldoende vet vrij uit de chorizo.

Zet een pan met water en zout op het fornuis en breng deze aan de kook.

Intussen kun je de ui pellen en fijn snipperen. Snij ook de roosjes van de broccoli en als ze te groot zijn halveer ze dan nog een keer. Was de broccoli goed onder stromend water.

Voeg de ui toe aan de chorizo en bak deze gedurende 3 minuten mee.

Intussen is de paprika voldoende afgekoeld, zodat je het velletje kunt verwijderen. Pel de knoflook. Doe de paprika, knoflook en de olie die nog op het bakpapier ligt in een hoge maatbeker of kom die bij de staafmixer hoort. Maak de paprika en knoflook fijn met een staafmixer. Nu heb je een heerlijke pastasaus gemaakt van paprika die je op smaak brengt met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Voeg de pastasaus en slagroom toe aan de chorizo en ui.

Blancheer de broccoli gedurende 3 à 4 minuten in het kokende water. Schep de broccoli uit de pan en voeg deze toe aan de pastasaus.

Kook de spaghetti in de pan en het water waar je net de broccoli in geblancheerd hebt, zoals op de verpakking staat vermeldt.

Als de spaghetti bijna gaar is schep dan 2 soeplepels van het water uit die pan en doe dit bij de saus. Dat zorgt ervoor dat je meer saus krijgt en deze direct wat gebonden wordt door het zetmeel uit de spaghetti. Giet de spaghetti af en spoel kort af met stromend koud water.

Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout.

Serveer de spaghetti in een diepbord (soepbord) en schep daarover de saus.
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact