ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Pasta met gekruide gamba's en spinazie pesto

8/4/2015

0 Comments

 
Vandaag had ik zin om weer eens vis te eten, het zijn gamba's geworden. Een heerlijk pasta recept met allemaal natuurlijke producten en zelfgemaakte spinazie pesto. Als je zelf pesto maakt proef je pas hoeveel lekkerder dat is dan pesto uit een potje en het is zo ontzettend simpel! 
Foto
Foto
Foto
Benodigdheden voor 2 personen: 200 gram penne, 16 gamba's, 1 ui, 1 doosje kastanje champignons, 40 gram pijnboompitten, 200 gram spinazie, 1 teentje knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas, 8 el olijfolie extra vierge, 2 el cayennepeper, 1 el zwarte peper, 3 el Italiaanse kruiden, 1 el paprikapoeder, zout en peper en een vijzel.

Start met het maken van het kruiden mengsel voor de gamba’s, zodat de smaken in de gamba’s kunnen trekken. Meng de cayennepeper, 1 eetlepel zwarte peper, Italiaanse kruiden, 1 eetlepel zout en paprikapoeder in een vijzel en vijzel ze door elkaar en fijn. Dep de gamba’s goed droog met keukenrol of een schone theedoek. Besprenkel de gamba’s met 2 el olijfolie en strooi er naar smaak het kruidenmengsel erover. Meng dit goed door elkaar en laat het mengsel staan.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan (zonder olijfolie) voor de pesto. Breek 40 gram Parmezaanse kaas in stukjes in een maatbeker en voeg hier 60 gram goed gewassen en uitgelekte spinazie en 1 teentje knoflook aan toe. Voeg op 1 el na alle pijnboompitten toe in de maatbeker. Tot slot voeg je 6 el olijfolie extra en pureer het geheel tot een fijne pesto met een staafmixer of keukenmachine. Proef de pesto en maak deze op smaak met peper en zout.

Kook de pasta gaar in water met een beetje zout. Pel intussen een ui en snipper deze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verhit in een wok een beetje olijfolie en bak hier de ui in aan. Voeg vervolgens de champignons toe. Snijd intussen de spinazie fijn en voeg deze beetje voor beetje toe aan de ui en champignons, zodat deze kan slinken. Laat dit zachtjes bakken.
Giet de pasta af zodra hij gaar is en meng hier de pesto door. Nu kun je de gamba’s om en om gaar bakken. Ze zijn gaar als ze roze zijn geworden, dit gebeurd binnen enkele minuten. Laat de gamba’s niet te gaar worden, daar worden ze taai van. Voeg de pasta toe aan het champignonmengsel. Nu kun je de borden opmaken. Start met de pasta, leg daar bovenop de gamba’s. Maak de pasta af door er een paar pijnboompitten over te strooien en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Smakelijk eten!
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact