ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Paprikasoep

28/8/2018

0 Comments

 
In mijn jeugd aten we bijna iedere dag soep, gewoon als voorgerecht. Tegenwoordig eet ik alleen met kerst of in een restaurant nog soep als voorgerecht. Als ik soep maak dan is het vaak een maaltijdsoep of als hoofdmaaltijd. Soep is ook zo’n makkelijke maaltijd die we regelmatig in het weekend eten, met lekker (stok)brood erbij en verse kruidenboter heerlijk. Het weer was wat herfstig dus fijn om deze heerlijke paprikasoep te eten.
Foto
Foto
Ingrediënten voor een grote pan soep:
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rode paprika’s
  • 1 (kleine) winterwortel
  • 1/2de pepertje
  • 2 tomaten
  • 250 gram kippen gehakt
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 bosje tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 el zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout

Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de knoflook en snij deze in stukjes.

Halveer de paprika’s, snijd de zaadlijsten (ook het witte vliesje) eruit en was ze onder koud stromend water. Snij de paprika in grove stukken. Houd 1/4de stuk paprika over voor in de gehaktballetjes. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze ook in stukken.

Smelt een flinke klont boter en een scheut olijfolie in een grote pan. Bak de uien, knoflook, paprika en wortel in de pan tot ze beetgaar zijn.
Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd ze in vieren en voeg ze toe aan de paprika’s. Bind de tijm en laurierenblaadjes met keukentouw samen en voet het toe. Ik heb het deze keer van de takjes afgeplukt en in een theezakje samengebonden.

Schenk de kippenbouillon bij de groenten. Laat de soep pruttelen op zacht vuur gedurende 30 minuten à 1 uur.

Intussen kun je de achtergehouden paprika en de zongedroogde tomaten fijnsnijden. Meng de paprika en tomaten samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout door het kippengehakt en draai er gehaktballetjes van.

Haal de kruiden eruit en mix de soep glad met een staafmixer.

Vervolgens zeef je de soep zodat alles grovere stukjes en schillen verwijderd worden.

Voeg de gehaktballetjes toe aan de paprikasoep en laat hem nog 15 minuten op laagvuur pruttelen, zodat de soep net niet kookt, maar de balletjes wel garen.

Maak de paprikasoep af met peper en zout.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact