ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Paella

21/7/2016

0 Comments

 
Afgelopen winter ben ik met mijn man naar Lanzarote geweest, daar werden diverse paella’s geserveerd. Helaas is mijn man allergisch voor mosselen, ja hij heeft ooit een verkeerde gegeten en kan ze nu niet meer verdragen. In de meeste restaurants moest je het gerecht met z’n tweeën eten om het te kunnen bestellen, dus heb ik het aan me voorbij laten gaan aangezien er overal mosselen in zaten. Nu het weer lekker zomers weer is kreeg ik zin in een lekker bord paella met een glas zijn ernaast. In dit recept dus geen mosselen, maar dat mag de pret niet drukken het was heerlijk! Mocht je wel van mosselen houden je kunt ze altijd toevoegen.

Lust je geen vis? Dan kun je de vis en visbouillon vervangen door kip en kippenbouillon, dat smaakt ook goed!
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram gamba’s, 300 gram kabeljauw, 1/2de chorizo, 3 tomaten, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 paprika, 1 blokje visbouillon, 1 handje erwten (diepvries), 300 gram rijst, 1 citroen, zonnebloemolie, 500 ml water, 2 gram saffraan, paprikapoeder, peper en zout.
 
Pel de gamba’s en bak de schillen (en eventueel de koppen) aan in een paellapan of grote pan. In de schil en kop zit namelijk veel smaak het is jammer om dit niet te gebruiken. Voeg een klein scheutje water toe, zodat de smaak in het vocht trekt. Haal de schillen eruit, maar laat het vocht wel in de pan. Dit kun je makkelijk doen door het vocht en de schillen door een zeef te gieten, houdt er wel een pannetje of bakje onder zodat je het vocht opvangt. Bewaar dit vocht, want je hebt dit nog nodig.

Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in de paellapan. Van de chorizo komt voldoende vet dus je hoeft geen olie in de pan te doen.
Snijd de kabeljauw in stukken en bak deze mee met de chorizo. Je zou ook een andere witvis kunnen gebruiken. Het nadeel van kabeljauw is dat het een zachte vis is, waardoor hij aan het einde van het recept helemaal uit elkaar gebrokkeld is.

In de tussentijd kun je knoflook en paprika pellen en fijn snipperen. Was de paprika en tomaten en snijd deze ook in kleine stukjes. Voeg de ui, tomatenblokjes, knoflook en paprika toe en bak deze even mee aan. Voeg na een paar minuten de saffraan, een bouillonblokje en een (koffie)kopje water en het eerder opgevangen visvocht toe. Kook dit 5 minuten op hoog vuur en voeg vervolgens de rijst en het overige water toe. Kook het geheel tot de rijst gaar is. Roer af en toe door de pan, zodat de rijst niet onder aan de bodem bakt en je kunt checken of er voldoende water in zit.

Als de rijst gaar is een handje diepvries erwten toe en roer deze er doorheen. Maak vervolgens de paella op smaak maken met peper, zout en paprikapoeder. Houd er rekening mee dat de gamba’s nog toegevoegd worden.

Leg de gamba’s in een ronde op de paella en plaats een deksel op de pan, zo garen ze van boven en van onder.
Als de gamba’s mooi roze zijn kun je de paella afmaken met partjes citroen.
 
Laat me vooral weten wat je van het recept vond als je het gemaakt hebt! Smakelijk.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact