ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Paddenstoelenquiche

21/10/2018

0 Comments

 
Een paar weken geleden maakte ik een pompoenquiche met pompoendeeg. Ik had deeg over en daar maakte ik deze paddenstoelenquiche van. Natuurlijk kun je het deeg ook vervangen door gewoon hartige taartdeeg.

Wij vonden hem eigenlijk nog lekkerder dan de pompoenquiche, maar ja ik ben geen eerlijke graadmeter. Als het aan mij ligt doe ik namelijk overal champignons in, want ik ben er echt dol op. Hebben jullie ook zo’n tik dat je een product het liefste overal in verwerkt?

Ben je vegetarisch, geen probleem deze quiche is ook ontzettend lekker zonder ham.

Ik heb het recept van het deeg en de vulling van de quiche apart uitgetypt, maar maak het vooral door elkaar dat scheelt wachttijd.
Foto
Ingrediënten voor het deeg:
  • 115 gram gepureerde pompoen
  • 190 gram speltmeel
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
  • 1/2de theelepel oregano

Ingrediënten om de quiche te vullen
  • 4 eitjes
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Olie
  • 150 gram kwark
  • 125 gram achterham
  • 2 theelepels oregano
  • Peper
  • Zout

Recept voor het deeg
Schil de pompoen en snijd de helft in stukken. Laat de andere helft nog even heel. Stoom of kook de pompoen.

Als de pompoen goed gaar is giet je deze af, vang 1 kopje kookvocht op dit kun je nog gebruiken. Laat de pompoen 5 tot 10 minuten afkoelen, zodat je je vingers niet verbrandt.

Pureer de pompoen met een vork tot dat je een fijne puree zonder stukjes hebt. Als de puree droog is kun je wat opgevangen kookvocht toevoegen.

Meng de pompoen met het speltmeel en voeg het ei toe. Maak het deeg op smaak met peper zout en oregano.

Als alles goed onder elkaar zit is het deeg klaar.  

Recept voor de vulling van de quiche
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze doormidden. Maak de oesterzwammen en shiitake schoon en scheur of snijd deze ook doormidden.

Verhit een pan met olie en bak hier de paddenstoelen in, tot het meeste vocht verdampt is.
Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Maak de paddenstoelen op smaak met peper zout en oregano.
Laat het paddenstoelenmengsel afkoelen.

Snijd de ham in dunne reepjes en meng deze met de afgekoelde paddenstoelen.

Breek de eieren in een schaal en klop ze los met een garden. Voeg de kwark toe en klop het door elkaar. Maak het eiermengsel op smaak met peper zout en de oregano.

Als de paddenstoelen wat afgekoeld zijn kun je de quiche opbouwen.
Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Snijd wat je te veel hebt aan deeg en over de rand hangt af. Prik in de bodem met behulp van een vork gaatjes en bestrooi deze met paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de taart.
Schenk tot slot het eiermengsel gelijkmatig over de paddenstoelentaart heen.

Plaats de quiche dan voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.


Ps. Als je over hebt, pak hem in een diepvrieszak en je kunt hem makkelijk een paar weken in de diepvries goed houden. Ik schrijf er altijd de datum op en zorg dat de maaltijden en het vlees niet langer dan 3 maanden in de vriezer blijft liggen. Na 3 maanden begint de smaak te veranderen en wordt het minder lekker vind ik.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact