Dit heerlijke soeprecept maakte ik vorig jaar februari al voor Pasen. De uitwerking liet op zich wachten doordat corona om de hoek kwam kijken en er ineens 2 kinderen fulltime thuis rondliepen. Ik wilde met kerst nog een poging wagen, maar op de beste foto’s was de paasversiering te zien, dus ik stelde het uit tot dit jaar Pasen. Het zijn niet de beste foodfoto’s van het laatste jaar, maar dat doet niets af van de heerlijke smaak van de ossenstaartsoep. Ingrediënten voor 2 liter ossenstaartsoep:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de ossenstaart op de bakplaat en plaats deze voor 30 minuten in de oven. Op deze manier komt er minder schuim op de soep. Snijd in de tussentijd de groentes. Pel de uien en snijd deze in grove stukken. Was de wortel en bleekselderij en snijd deze beide in grove stukken. Schil tot slot de knolselderij en snijd ook deze in grove stukken Als het vlees bruin gekleurd is kun je het in de soeppan doen met 2,5 liter (koud)water. Laat het water langzaam warm worden en schuim het water af indien nodig. Schep het schuim net zo lang af tot er geen schuim meer op komt, op deze manier krijg je een heldere soep. Als je dit niet zou doen dan zou je een troebele soep krijgen. Voeg als je het schuim eraf hebt geschept, dit is ongeveer na een half uur, de groentes (wortel, bleekselderij, knolselderij en ui) samen met de kruiden (peper, kruidnagel, laurier, folie, tijm, peterselie en zout) toe. Laat de soep voor 4 uur op (het laagste) laag vuur pruttelen, niet vol koken. Houdt de deksel op de pan, zodat het vocht in de pan blijft. Ik gebruik hiervoor altijd een sudderplaatje, zodat de soep niet te hard kookt. Zeef de soep na 4 uur, zodat je een heldere ossenstaartbouillon krijgt. Pluis het vlees van de botten, door het lange garen in de ossenstaartsoep valt het bijna van de botten af en leg dit apart. Proef de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Was de bieslook en hak deze fijn. Schep de bouillon in mooie soepborden en garneer de soep met het vlees en de bieslook.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |