Afgelopen maandag was het Nederlands elftal weer aan zet. Om ze aan te moedigen heb ik toen een lekkere pittige paprikasoep gemaakt. Het heeft geholpen, want de heren hebben weer gewonnen! Op naar zondag tegen Mexico, dan maak ik samen met een vriendin en mijn zusje lekkere tapas, voor de familie! Na de soep heb ik voor de laatste keer dit seizoen asperges gegeten. Ze waren heerlijk! Ingrediënten (voor een grote pan soep): 4 paprika's, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 1 rode peper, kippenbouillon, 125 ml kookroom en 1 liter water. Breng het water aan de kook met de kippenbouillon. Fruit in een andere pan de gesneden teentjes knoflook en sjalotjes aan. Snijd de paprika en voeg deze toe aan de knoflook en sjalotjes. Als dit een beetje gebakken is voeg dan de kippenbouillon hieraan toe. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in kleine ringen. Voeg vervolgens de 125 ml kookroom toe en maak alles fijn met de staafmixer. Maak hem eventueel nog op smaak met een extra blokje kippenbouillon. De soep is een echte aanrader voor als je met een groot gezelschap voetbal kijkt. Makkelijk vooraf te maken en op het moment zelf op te warmen. Smakelijk eten en veel kijk plezier zondag! Een bereidingsrecept voor asperges staat al online, dat is te vinden op: http://todaisys.weebly.com/recepten/de-eerste-asperges-bij-mijn-ouders
0 Comments
Leave a Reply. |