ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Omgekeerde abrikozencakejes (cake tatin)

4/12/2018

0 Comments

 
Hoe en waar vieren jullie kerst? Wij vieren kerstavond bij mijn schoonouders en eerste kerstdag bij mijn ouders, dit is trouwens ieder jaar anders. Dit zijn dagen dat ik over het algemeen niet hoef te koken. Af en toe ook wel eens fijn dat je allen maar hoeft aan te schuiven. Tweede kerstdag zijn we dit jaar voor het eerst met zijn vieren dan mag ik lekker koken voor mijn gezin. Binnenkort eens bedenken wat het gaat worden.

Wanneer het eerste of tweede kerstdag gevierd wordt komen we vaak vroeg in de middag bij elkaar. Dan starten we met koffie (voor mij thee) en gebak voordat het grote diner begint.

Starten jullie ook met gebak? Zo ja, bekijk dit recept dan eens deze frisse abrikozencakejes zouden een goede start van de dag kunnen zijn.
Foto
Ingrediënten voor 12 cakejes:
  • 1 blik abrikozen 420 gram uitgelekt 240 gram
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • Mespuntje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 12 vormpjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Giet de abrikozen af en snijd ze in dunne plakken (schijven). Laat ze verder uitlekken in een zeef.

Vet de bakvormpjes in en bestuif ze met bloem.

Mix de roomboter samen met de suiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, als het ene ei opgenomen is kun je het volgende toevoegen. Voeg de vanille extract toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Als al het bakmeel erbij zit en je een mooi glad beslag hebt kun je de vormpjes vullen.

Leg op de bodem de van de vormpjes de abrikozen schijven. Verdeel daarover het cakebeslag. Ik doe dit altijd met een ijsschep, dan kun je goed doseren en verdelen en het is niet zo’n geknoei als met een eetlepel.

Bak de cake in 20 à 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer ze op een mooie schaal eventueel strooi je er een beetje poedersuiker over om het helemaal af te maken.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact