ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Omelet met zalm

2/1/2019

0 Comments

 
Foto
Zoals bijna ieder jaar wordt nieuwjaarsdag door vele voor genomen om het jaar goed te beginnen en een paar kilo af te vallen. Daarom start ik dit jaar in de maand januari met gezonden recepten, waaronder een aantal koolhydraatarme. Deze gezonde maand wordt gestart met deze omelet met zalm, deze is koolhydraatarm zolang je er geen brood bij eet. Mocht je nu gewoon lekker genieten van het leven zonder aan een dieet te doen. Dan zijn deze maaltijden toch heel lekker als lunch of in dit geval met een hardbroodje en je hebt ook een volledige avondmaaltijd.
Ik maak wel voor ieder een eigen omelet, anders hebben we na een uur weer honger😉.
Hebben jullie goede voornemens/dromen die je waar wilt maken dit jaar? Ik wel maar daar kom ik later op terug.

Ingrediënten voor 1 omelet:
  • 3 eitjes
  • 125 gram zalmfilet
  • 1/2de theelepel dille
  • Mierikswortelpuree (naar smaak, is pittig)
  • 2 eetlepels olijven
  • 8 kleine cherrytomaten
  • 125 gram champignons
  • Scheutje melk
  • Olie
  • Aromat
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Borstel of wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak deze aan in een warme koekenpan met een scheutje olie.

Was de cherrytomaatjes, snijd ze in vieren en verwijder het vruchtvlees.

Klop de eitjes los in een kom met behulp van een vork of garde. Voeg vervolgens een scheutje melk toe en maak dit mengsel op smaak met dille, mierikswortelpuree, aromat, paprikapoeder, peper en zout. Klop het nogmaals goed door elkaar.

Dep de zalm droog met behulp van keukenpapier. Kruid deze met peper en zout.

Als de champignons gebakken zijn haal ze dan uit de pan.

Bak de zalm vervolgens in de koekenpan met een scheutje olie. Zorg dat deze gaar is. Als de zalm gaar is kun je deze eruit halen en inpakken in aluminiumfolie, zodat deze warm blijft.

Laat de pan op het fornuis staan en voeg indien nodig nog een klein beetje olie toe. Klop het ei nog een keer door en giet het in de pan. Laat de omelet op middelhoog vuur gaar worden. Als de bovenkant ook ‘semi hard’ is en de onderkant goudbruin kun je de omelet met behulp van een bakspatel omdraaien.

Haal de zalm uit de folie en snijd deze in stukken. Verdeel de olijven, gesneden cherrytomaten, champignons en zalm over een helft van de omelet en plaats de deksel op de pan. Kijk na 3 à 5 minuten of de onderkant ook goudbruin is. Als deze goudbruin is klap de halve omelet terug over de vulling.

Schep de omelet voorzichtig met behulp van je bakspatel op je bord en je kunt een prachtige omelet serveren.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact