ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact

Nog een aantal overheerlijke barbecue recepten

20/6/2014

0 Reacties

 
Nog een paar lekkere barbecue recepten o.a. kipspiesjes met een mangosalsa, zalm en ham-preisalade, maar dan net iets anders dan dat hij er al op staat. 
Foto
Kipspiesjes en Mangosalsa 
Ingrediënten Kipspiesjes: 3 kipfilets, 250 ml volle yoghurt, 1 versgeperste limoen, 1 teentje knoflook, 1 el vers gehakte gember, 2 tl kurkuma, 2 tl zout en 1 tl paprikapoeder.

Maak eerst de marinade voor de kipfilet: Meng de volle yoghurt, versgeperste limoen, knoflook, gember, kurkuma, zout en paprikapoeder door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes en leg dit in de marinade en laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Rijg de kipfilet aan een spiesje en bak het op de barbecue tot de kip gaar is. 

Ingredienten Mangosalsa: 1 rijpe mango, 1/2 el olijfolie, 3 el verse citroenmelisse, 1 el basilicumazijn en een beetje peper en zout. 

Snijdt de mango in kleine blokjes en besprenkel het met 1/2 el olijfolie. Hak de verse citroenmelisse fijn en meng deze er doorheen. Voeg nog een eetlepel basilicumazijn toe en maak het af met peper en zout. Zet dit geheel ook in de koelkast en laat de smaken minimaal een uur in elkaar trekken. 

Foto
Zalm
Ingrediënten: Zalmfilet (per persoon 1), kruidenkaas, peper, zout en verse dille. 

Dep de zalm droog met keukenrol en peper het naar smaak in met peper en zout. Leg de zalm op aluminiumfolie. Smeer de bovenkant in met de kruidenkaas en maak het af met een takje verse dille erop. Pak de zalm in de aluminiumfolie en leg het ongeveer 10 minuten op een warme barbecue. Je kunt tussendoor kijken of de zalm al gaar is. 

Foto
Ham-preisalade 
Ingrediënten: Ham, prei, yoghurt slasaus, mayonaise peper en zout. 

Ham-preisalade en alleen dan net iets anders, een recept van mijn schoonmoeder. Snijd de prei fijn en was deze goed, laat de prei goed uitlekken. Snijd ook de ham fijn. Voeg peper en zout toe en meng de prei, ham door elkaar met yoghurt slasaus en een beetje mayonaise. Niet te veel slasaus en mayonaise dat is niet nodig om een lekkere salade te krijgen, dus minder dan bij de salade voor op toast. Zet dit in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. 

Mocht je tips hebben voor de barbecue of andere suggesties laat het dan weten, wie weet verschijnen de recepten op de website. 

0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken. Op deze blog vind je diverse recepten. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys.pdf
File Size: 91 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Workshops
    • Fingerfood workshop
    • High Tea Workshop
    • Tapasworkshop
    • Algemene informatie
  • Over mij
  • Contact