ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Noedelsoep

10/10/2018

0 Comments

 
Af en toe heb ik van die gerechten die ik nog niet zelf gemaakt heb, maar wel al een hele tijd op mijn lijstje staan om een keer te maken. Deze noedelsoep is zo’n gerecht dat op dat lijstje staat, maar dat kan ik nu afvinken. Ik hem me voorgenomen om de komende tijd meer van die gerechten gewoon te gaan maken, dus wellicht zien jullie ze hier voorbijkomen.

De bouillon wordt door de sojasaus en gember extra op smaak gebracht dat geeft de soep meer kracht en body. Maar eigenlijk stelt het niets voor om noedelsoep te maken, dus waarom ik het zo lang uitgesteld heb weet ik ook niet. Ik zou zeggen stel het niet uit, maar maak het gewoon, het is de moeite waard!

Er staan twee foto’s online, want bij mij gaat er af en toe ook iets mis. Ik had per ongelijk varkenshaas in plaats van bief uit de diepvries gehaald, dus op de eerste foto zie je varkenshaas. Deze foto is mooier van kleur, omdat de groentes maar kort mee gegaard zijn. Om het verschil te proeven at ik de dag erna de overgebleven soep met bief. Daarom zijn de kleuren van de groentes wat doffer deze hebben langer gegaard. Persoonlijk zou vond ik het met bief lekkerder, daarom heb ik dat ook in mijn recept laten staan, maar zoals je ziet het kan dus ook met varkenshaas, kip of garnalen.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 100 gram sugar snaps
  • 250 gram noedels
  • 50 gram taugé
  • 1 centimeter gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 wortels
  • 1 limoen
  • 200 gram bief
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Schil de gember en snijd deze in grove stukken, voeg dit samen met de sojasaus toe aan de bouillon. Als de bouillon heeft gekookt laat hem dan 20 minuten op laag vuur met een deksel erop trekken.  

Kook intussen de noedels zoals op de verpakking staat vermeld. Spoel ze af met koud water, giet ze goed af en bewaar ze in de pan met de deksel erop.

Maak de sugarsnaps schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Borstel de kastanjechampignons en snijd ze in dunne plakken. Was de bosui en snijd deze in dunne ringen. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes.

Haal de gember uit de bouillon en voeg de sugarsnaps, kastanjechampignons, wortel en het witte gedeelte van de bosuitjes toe. Laat de soep nog ongeveer 5 minuten door pruttelen op laagvuur.

Doe daarna de noedels bij de soep, 2/3de van de taugé en het sap van een halve limoen en laat het nog 1 minuut doorkoken.
Maak de soep op smaak met peper en zout.

Kruid de bief met peper en zout en snijd deze in reepjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de reepjes bief net voor het serveren 2 minuten laat het vuur hoog staan. Schud een keer met de pan, zodat de reepjes aan alle kanten dichtschroeien.

Serveer de soep in kommen en garneer met de biefreepjes, de overgebleven taugé en het groene van het groene van de bosui.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact