ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Nasi Goreng van Bloemkoolrijst

19/10/2018

0 Opmerkingen

 
Nasi goreng maak ik regelmatig. Het is namelijk makkelijk en je hebt het zo op tafel staan. Ideaal als je een grote groep eters op bezoek krijgt. Je kunt het in voren maken en op het moment zelf nog even opbakken.

Dit recept is met vlees, maar nasi (rijst) goreng (gebakken) staat eigen lijk voor gebakken rijst. Je kunt het dus zo gek maken als je het zelf wilt. Ik heb de rijst vervangen door bloemkoolrijst ook ontzettend lekker. Ik zal binnenkort ook mijn gewone nasi goreng recept erop zetten, want er zijn vele diverse recepten hoe je het kunt maken.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 bloemkool of 300 gram rijst
  • 2 speklappen
  • 1 kipfilet
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 grote witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine prei
  • 1 theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • Peper
  • Zout
  • Ve-Tsin
  • Eventueel 4 eitjes

Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld of maak de bloemkoolrijst (je kunt ook kant-en-klare bloemkoolrijst kopen. Was de bloemkool, dep deze droog met keukenpapier en maak er ‘rijst’ van in een keukenmachine. Maak hem niet te fijn, dan krijg je puree er mag best nog een bite inzitten.

Bak de speklap bruin in een pan. Er hoeft geen olie of boter in er komt voldoende vet uit de speklappen.

Snijd de kip in stukken en de ontbijtspek in reepjes. Pel de ui en knoflook en snipper en hak deze fijn. Was de paprika en snij deze in blokjes. Was de prei en snij deze in halveringen.

Als de speklap bruin is haal deze er dan uit, zodat je ze in stukken kunt snijden. Bak de kip en ontbijtspek aan in het vet van de speklappen. Voeg na 2 minuten de ui, knoflook en een halve paprika samen met de sambal toe aan het vlees en bak het mee. Doe nu ook de gesneden speklappen terug in de pan.

Bak het geheel tot het gaar is.

Voeg de gekookte rijst of rauwe bloemkoolrijst, de overige paprika en de prei toe en bak dit nog 5 à 10 minuten mee. Maak het geheel op smaak met Ve-Tsin, peper, zout en eventueel nog wat sambal. Je kunt beter nu nog wat extra toevoegen dan de eerste keer te veel.  

Roer net voor het serveren 1 eetlepel gebakken uitjes door de nasi goreng. Schep de nasi op het bord en maak het af met de overige gebakken uitjes.

Eventueel ook lekker te serveren met een gebakken eitje.


Ps. Indien je per ongelijk toch te veel sambal hebt toegevoegd de eerste of tweede keer en de nasi goreng is te pittig kun je dit proberen te compenseren met een schepje suiker. Dit haalt het scherpe randje eraf.
Foto
0 Opmerkingen

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact