Op dagen dat we beide werken zorg ik dat er een makkelijke maaltijden op de planning staat. Deze nasi is een ideaal gerecht na een drukke dag. Ook voor als je eters krijgt heb je in no time een grote pan lekker eten op tafel staan. Nasi kun je ook goed een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het recept heeft mijn moeder me in mijn studententijd geleerd en staat dan ook al jaren op de site. Nasi maakte ik regelmatig voor vrienden een simpele lekkere en goed vullende maaltijd die ook weinig geld kost, want als student was mijn budget niet zo ruim om uitgebreid en duur te koken. De foto’s en tekst waren toe aan een ‘kleine’ update. Een kleine tip als je rijst kookt voor 4 personen heb je aan 1 pak rijst te veel. Toch kook ik meestal de hele pak in 1 keer, rijst kun je namelijk goed invriezen. Ik maak van de ingevroren rijst vaak gebakkenrijst of voeg het een andere keer toe aan een ander rijstgerecht. Het recept van de gebakkenrijst zal ik binnenkort eens maken en met jullie delen, want ik zag dat het nog niet op de site staat. En mijn rijstvoorraad in de diepvries is weer flink toegenomen. Ingrediënten voor nasi voor 4 tot 6 personen:
Kook de rijst in 1 liter water en een theelepel zout. Laat de deksel op de pan liggen en zorg dat het water zachtjes kookt. Als je het op deze manier doet dan is de rijst droog gekookt als die gaar is. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid ze met peper en zout. Verwarm een wokpan met olie en bak hier de kip in aan. Als de kip aan de buitenkant licht verkleurd is kun je het groentepakket toevoegen. Van binnen is de kip nog niet gaar, maar deze gaart nog door tijdens het bakproces van de groente. Als je de kip eerst gaar zou bakken en dan pas de groente toevoegt wordt de kip droog, doordat deze steeds verder door gaart. Kijk tussentijds of de rijst gaar is en of deze niet droog staat te koken, terwijl deze nog niet gaar is. Bak de groente 5 minuten mee voordat je 1 bakje nasikruiden toevoegt. Roer de kruiden door de kip en groente. Proef of de rijst gaar is. Indien de zilvervliesrijst gaar is giet je het water eraf, maar als het goed is de rijst droog gekookt. Meng de rijst door het groente en vleesmengsel. Proef de nasi en als deze niet voldoende op smaak is voor jullie voeg dan het 2de bakje nasikruiden toe. Houd je van pittig voeg dan nog wat sambal toe. Verwarm een koekenpan met een scheut olie en een beetje boter. Bak de eieren gaar in de koekenpan. Serveer de eieren op de nasi in de pan of direct op de borden. Lekker om bij de nasi augurken te serveren, zorg wel dat je altijd met een schone vork in de pot gaat.
2 Comments
Tiny
25/7/2023 15:45:17
Hallo
Reply
Daisy
11/9/2023 10:54:30
Hallo Tiny,
Reply
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |