ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Mini pizza's

31/12/2018

0 Comments

 
Foto
Naast bitterballen doen mini pizza’s het ook altijd goed op feestjes bij ons. Daarom op de valreep voor oud en nieuw nog het recept van deze mini pizza’s met verschillende soorten beleg.
Naast dat ik pizza echt ontzettend lekker vind is het makkelijk en kun je echt variëren met smaken. Ik wil je laten zien dat je met een paar ingrediënten veel diverse pizza’s kunt maken. Je kunt zo gemakkelijk voor elk wat wils maken. Voor de een met vlees voor de ander vegetarisch en met vis is ook nog mogelijk. Kortom een ideaal hapje voor een divers gezelschap.

Ik maakte onder andere pizzaatjes caprese, met ham, met salami en met pesto.

Ingrediënten voor 15 mini pizza’s:
  • 1 vers pizzadeeg met tomatensaus (van tante Fanny hebben ze dit ook)
  • 200 gram mini mozzarella (uitgelekt)
  • 70 gram mini Cherrytomaatjes (de helft gele en de helft rode)
  • Verse basilicum
  • 30 gram spinazie
  • 75 gram champignons
  • 2 eetlepels gesneden zongedroogde tomaten
  • Pesto
  • 75 gram gekookte ham
  • 75 gram salami
  • 1/4de paprika

Extra benodigdheden:
  • Bakplaat
  • 1 vel bakpapier eventueel een 2de vel
  • Ronde uitsteker

Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat vermeld. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg van het bakpapier af en rol het iets dunner. Althans ik hou zelf van een dunne pizzabodem dan raad ik je aan het nog wat extra uit te rollen. Steek met behulp van de uitsteker cirkels uit het deeg. Leg deze op de bakplaat.
Pak het overige deeg bij elkaar en rol dit nogmaals uit, zodat je nog meer mini pizza’s kunt uitsteken. Herhaal dit tot het deeg op is. Als je ze nog niet allemaal op de bakplaat kwijt kunt leg ze dan zolang vast op een ander vel bakpapier.

2/3de van de pizzaatjes smeerde ik in met de tomatensaus en de overige met pesto.

Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakken. Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Ook de cherrytomaatjes kun je wassen en alvast in vieren snijden. Snijd tot slot ook de ham en salami vast in kleinere stukjes. Als je namelijk alles al gesneden hebt zijn ze zo gemaakt, je hoeft alleen nog maar diverse combinaties te maken.

De caprese pizzaatjes bekleedde ik met tomatensaus, een paar verse blaadjes basilicum en in de gesneden cherrytomaatjes. Leg het bolletje mozzarella in het midden, zodat de kaas kan uitlopen naar de zijkanten en er niet allemaal afglijdt.

Andere pizzaatjes met tomatensaus belegde ik met ham of salami, paprika, champignons en mozzarella.

Tot slot belegde ik de pesto pizza’s met spinazie, champignons, zongedroogde tomaten en mozzarella.

Doordat de pizza’s klein zijn hebben ze niet zo’n lange baktijd, je bakt ze namelijk in 8 à 10 minuten goudbruin en gaar.
Foto
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact