ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Mini cheesecake met bosvruchten

10/12/2018

0 Comments

 
Zien ze er niet schattig uit deze mini cheesecakejes? Ik vond dit ontzettend leuk staan op mijn kersttafel. Je kunt ze serveren bij de koffie of thee, maar het is ook lekker als dessert. Het lekkere aan cheesecake en zeker deze variant vind ik de combinatie tussen zoet en fris. De bosvruchten maken hem nog frisser. Wel vind ik cheesecake erg machtig, daarom maakte ik mini’s in cupcakevormpjes.

Op zich is het een basisrecept dus als je niet van bosvruchten houdt kun je die ook weglaten of vervangen door iets wat je wel lekker vindt.

Maak ze wel in vormpjes ik deed het in siliconevormpjes, ideaal, maar ook gewoon in een cupcake blik. Hier kreeg ik ze bijna niet meer uit na een nacht in de koelkast, ondanks dat ik de vorm ingevet en had bestuift met bloem.
Foto
Ingrediënten voor 12 stuks:
  • 90 gram Bastogne koeken
  • 50 gram roomboter (gesmolten)
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram suiker
  • 20 gram maïzena
  • 1/2de citroen
  • 50 gram crème fraîche
  • 2 eitjes
  • 150 gram bosvruchten
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de cupcakevormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.

Verkruimel de Bastogne koeken met behulp van een deegroller of een hakmolen. In de tussentijd kun je de boter smelten in een steelpannetje, laat het niet verkleuren het hoef alleen gesmolten te zijn.
Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer dit goed door elkaar. Verdeel met behulp van een eetlepel de koekkruimels over de cupcakevormpjes en druk dit goed aan. Mocht het je met een lepel niet goed lukken doe dit dan met je vuist. Wel graag je handen eerst wassen, maar dat zul je toch wel altijd doen voor het bakken of koken😉.  

Rasp de citroen en pers hem uit. Dit heb je dadelijk nodig voor roomkaasmengsel, maar dan staat het vast klaar.

Klop de eieren samen met de suiker luchtig. Voeg de citroenrasp en het sap toe. Vervolgens voeg je de roomkaas en crème fraîche toe en mix het tot een glad geheel. Meng tot slot de maïzena door het roomkaasmengsel en zorg ervoor dat het een gladde vloeistof wordt. Schep het roomkaasmengsel in de cupcakevormpjes, met behulp van een ijsschep kun je het gemakkelijk doseren.

Bak de mini cheesecakes in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De cheesecakes zijn gaar als ze stevig zijn, in het midden kunnen ze nog wel wat bewegen, maar ze mogen niet vloeibaar zijn.

Laat ze eerst een uur buiten de koelkast afkoelen voordat je ze een nacht volledig laat afkoelen in de koelkast.

Doe de bosvruchten in een steelpannetje met 2 eetlepels vanillesuiker en breng dit langzaam aan de kook. Laat het een 20 tot 30 minuten inkoken tot je een dikkere bosvruchtensaus hebt. Laat dit mengsel ook afkoelen in de koelkast.

Haal de dag erop de cheesecakejes uit de vorm en garneer ze met de bosvruchtensaus.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact