ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Mac and Cheese met spruitjes

26/11/2018

0 Reacties

 
Vorige week vertelde ik al dat er een paar recepten met ‘verborgen’ spruitjes op het programma stonden. Dit is het tweede recept. Voor het eerst een mac and cheese recept op ToDaisy’s en dan ook nog met spruitjes. Vorige week had ik ze verpakt in een quiche en proefde je ze nog, maar nu proef je alleen maar kaas. Mac and cheese is niet iets dat wij vaak eten, omdat het voornamelijk bestaat uit kaas en er geen groenten in zitten. Daarom deze variant, want waarom zouden we er geen groenten in kunnen verstoppen en hem iets gezonder maken.

Een paar weken geleden plaatste ik ook een recept voor bechamelsaus. Dit was voor de vegetarische courgette lasagne. Hier zat beduidend minder kaas in dan in dit recept, maar de naam mac and cheese zegt het al. Dat is de reden dat in deze bechamelsaus ontzettend veel kaas zit, maar houd je niet van zoveel kaas schroom niet om het kaasgehalten te verlagen.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300 gram macaroni
  • 1 grote ui
  • 500 gram spruiten
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram bloem
  • 350 ml koude melk
  • 200 gram oude kaas
  • 35 gram roomboter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Kook de macaroni gaar volgens de verpakking in water met zout.

Maak de spruiten schoon en hak ze fijn in je keukenmachine. Als je die geen hebt kun je dat ook met een mes doen of ze grof raspen.

Pel de ui en snipper deze fijn. Bak deze in een hapjespan met een beetje olie tot hij glazig is. Dan kun je de spruiten toevoegen. Bak deze 3 minuten mee en maak het geheel op smaak met worcestersaus.

Intussen is de macaroni waarschijnlijk wel gaar, giet deze dan af. Meng de macaroni door de spruitjes en schep het mengsel in een ovenschaal.

Nu kun je de bechamelsaus maken. Smelt de boter in een pannetje. Doe dit op laag vuur en zorg dat de boter niet bruin wordt.
Voeg de (nauwkeurig afgewogen) bloem toe en roer dit door elkaar. Laat de bloem op laagvuur gaar worden terwijl je blijft roeren met een pollepel. Nu heb je een roux gemaakt, dat doe je bijvoorbeeld ook wanneer je ragout maakt.
De roux is klaar als deze wit uitslaat en als je hem zou voelen droog aanvoelt zoals zand.

Meng al roerend met een garde de (koude) melk er beetje voor beetje bij tot een gladde saus. Laat deze saus een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.

Voeg vervolgens al roerend de kaas toe. Als deze is opgenomen kun je de saus op smaak brengen met een snufje nootmuskaat, peper en zout.

Giet de bechamelsaus over de macaroni heen en roer het geheel door elkaar. Proef het geheel en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.

Top de schotel af met geraspte Parmezaanse kaas.

Plaats de mac and cheese nu voor 30 minuten in de oven. De schotel is klaar als de Parmezaanse kaas gesmolten is en mooi goudbruin is.
Foto
0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact