ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Lasagne met zalm

14/7/2015

0 Comments

 
Ik vind lasagne altijd lekker en makkelijk. Je kunt een lasagne namelijk voorbereiden, dat geldt ook voor deze zalmlasagne. Het is bijvoorbeeld een lekker en makkelijk recept voor als je eters krijgt, maar geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan. Alleen al door de kleur kun je indruk maken, want de gepureerde courgette en doperwten geven de lasagne een mooie groene kleur. Natuurlijk is de smaak belangrijker, en deze verraste me ook positief, het was overheerlijk!
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • ​4 zalmfiletjes
  • lasagnevellen (ongeveer 12)
  • 2 courgettes
  • 250 gram doperwten
  • 1 rode paprika
  • 200 ml groentebouillon (1 bouillonblokje en 200 ml water)
  • 200 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • 2 el groente pesto
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de lasagnevellen beetgaar in water met zout. Schep de vellen uit de pan als ze beetgaar zijn en leg ze op een vochtige doek. Leg daar ook weer een vochtige doek op, zo drogen ze niet uit en blijven ze hanteerbaar.

Intussen kun je de courgette wassen en in blokjes snijden. Kook één van de gesneden courgette en een handje doperwten in de groentebouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Als de courgette gaar is giet ze dan af. Vang het vocht op, je hebt nog een goede scheut nodig voor de saus en van de rest kun je eventueel groentesoep maken. Pureer de gare doperwten en courgette samen met de crème fraîche met behulp van een staafmixer. Zorg dat de saus niet te dik is, om dit te voorkomen kun je een soeplepel van de groentebouillon toevoegen.

In de tussen tijd kun je de paprika in blokjes snijden. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paprika hier in aan. Voeg vervolgens de andere courgette toe en bak deze mee. Voeg tot slot de erwten en pesto toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Als het groentemengsel gaar is kun je fornuis uitzetten.
Voeg de courgettesaus toe aan het groentemengsel en je het geheel op smaak maken met peper en zout.

Snijd de zalm in dunne repen. Als dit alles klaar is kun je de lasagne op gaan bouwen.
Schep eerst een laagje saus op de bodem van de ovenschaal, leg daarop vier vellen lasagne. Verdeel over de lasagnevellen de helft van de gesneden zalm, daarop een laag saus en dek dit weer af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit nog een keer. Bedek de laatste lasagnevellen met het laatste laagje saus en maak het af door het te bestrooien met kaas.
Plaats het geheel voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als de kaas goudbruin is gekleurd is de lasagne klaar.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact