ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Lasagne met koolrabi en zalm

22/11/2014

0 Comments

 
Om toe te geven heb ik nog nooit zelf een lasagne gemaakt, alleen maar bij andere gegeten. Het leek me altijd veel werk, maar nu ik het gemaakt heb valt het eigenlijk best wel mee. Het is geen standaard lasagne geworden, maar een met witte saus en gerookte zalm, maar wel erg lekker! Zorg wel dat de lasagnebladen goed onder de saus liggen anders worden ze niet gaar. Je zou ze voor alle zekerheid van te voren kunnen koken.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 2 uien, 2 el bloem, 600 ml melk, 300 ml slagroom, 1 citroen, 2 koolrabi's, 3 vleestomaten, 12 lasagnevellen, 300 gram gerookte zalm, 250 gram champignons, 50 gram geraspte kaas, 2 el dille, peper en zout.
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de uien fijn en fruit ze aan in een beetje olijfolie. Zet ondertussen een pannetje met water op het vuur, zodat het water kan koken (dit heb je nodig voor de koolrabi). Voeg al roerend de melk en slagroom toe. Intussen kun je de koolrabi's schillen en in dunnen reepjes snijden. Blancheer de reepjes koolrabi even in het kokende water en koel ze vervolgens onder de koude kraan of in ijswater. Laat de koolrabi goed uitlekken. Tijdens het kookproces kun je de saus op smaak maken met peper, zout en dille. Voeg ook citroensap van de citroen toe. Dit kun je makkelijk doen door hem doormidden te snijden en met 1 hand uit te knijpen, vang met de andere hand eventueel de pitjes op. Laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken. Maak ondertussen de champignons en tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Roer tussendoor wel af en toe door de saus, zodat deze niet aankoekt op de bodem.
Als alles gaar is kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een laagje saus op de bodem. Leg daar bovenop 3 a 4 lasagnevellen (net hoeveel er in je ovenschaal passen). Verdeel daarop de tomaten, koolrabi en champignons en leg daar bovenop plakken gerookte zalm. Begin nu weer met een laag saus en herhaal dit nog 2 keer, zodat je 3 lagen lasagnebladen hebt. Zorg dat de laatste laag een laag saus is zodat alle lasagnevellen goed bedekt zijn met saus en dus ook kunnen garen in de oven. Bestrooi de lasagne met kaas en bak het (onafgedekt) 30 minuten in de oven.
 
Smakelijk eten!
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact