ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kruiden Brood met kruidenboter

3/9/2014

1 Comment

 
Afgelopen zaterdag hadden we een leuk feestje bij vrienden waarbij een barbecue georganiseerd was. In de middag heb ik een beetje geholpen met de voorbereidingen van de barbecue. Onder andere heb ik dit overheerlijke brood gemaakt, dat zeker een aanrader is om bijvoorbeeld te maken voor een feestje! Een makkelijk brood receptje en ik kreeg vele positieve reacties. 
Foto
Ingrediënten voor 2 grote broden: 1 el gedroogde gist, 1 tl basterdsuiker, 9 dl lauw warm water, 1,3 kg bloem, 1 el zout, 5 takjes verse basilicum, 5 takjes verse rozemarijn, 200 gram zongedroogde tomaten en 1,5 dl extra vergine olijfolie. 

Haal de blaadjes van de kruiden van de takjes af en hak deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken. Als je gedroogde gist gebruikt kun je het beste de suiker en een klein beetje water in een bakje doen en daarover de gist strooien. Laat dit dan ongeveer 10 tot 15 minuten op een warme plaats staan tot het begint te schuimen. Meet intussen alle ingrediënten goed af en gooi het bij elkaar in 1 grote bak en meng het tot een geheel. In de meeste kookboeken staat dat je alles één voor één moet toevoegen, maar het wordt net zo lekker als je het gewoon in een keer door elkaar mengt. Als alles goed door elkaar is gemengd haal het dan uit de bak en vet deze bak in met een beetje olijfolie. Leg het deeg terug in de bak en dek het af met een (schone) natte handdoek of met plasticfolie waar je olijfolie op hebt gedaan. Laat het ongeveer 30-40 minuten op een warme plek rijzen. Door het rijzen zal het volume verdubbelen. 

Zet intussen de oven aan op 220 graden, zodat deze kan voorverwarmen. Kneed het deeg dan nogmaals en verdeel het in tweeën. Leg het deeg op een ovenplaat, als ze er beide oppassen allebei en anders op twee ovenplaten. Bak de broden tot slot de oven in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin. Door aan de onderkant van het brood te tikken kun je testen of het gaar is, als het hol klinkt dan is het brood goed. 

Ingrediënten voor kruidenboter: 1 pakje gezouten roomboter, 1 takje verse salie, 1 takje verse basilicum, 1 takje verse oregano. 

Leg de boter twee uur voordat je dit receptje gaat maken uit de koelkast. De boter is dan op kamertemperatuur gekomen en zo kun je de kruiden er gemakkelijk doormengen. Haal de blaadjes van de kruiden van de takjes af en hak deze fijn. Meng de fijngehakte kruiden door de boter en proef of deze op smaak is, voeg eventueel nog wat extra zout toe. 

De boter is erg lekker op het brood. 
Foto
1 Comment
franca
5/9/2014 05:08:35

hallo nou dat brood recept ziet er zo lekker uit wil het dit weekend gaan bakken .bedankt voor het recept .

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact