ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Koolrolletjes, vegetarisch gevuld

15/12/2018

0 Comments

 
Wil je de show stelen tijdens je kerstdiner, maak dan koolrolletjes. Naast dat het heerlijk smaakt ziet het er prachtig uit. De nerven van het koolblad komen zo mooi uit als je deze geblancheerd, gevuld en opgerold hebt. Het ziet er misschien uit alsof het veel werk en moeilijk is, maar eigenlijk is het ontzettend simpel.

Als bijgerecht heb ik ze volledig vegetarisch gemaakt, maar ik zal jullie beloven dat ik ze begin volgend jaar een keer maak als hoofdgerecht en met vlees.

Gisteren plaatste ik het recept van de tagliatelle online, dit gerecht maakte ik dezelfde dag. Daardoor kwam ik op het idee om de koolrolletjes naast peper en zout ook op smaak te brengen met pesto. Ik heb voor jullie het recept van de pesto hier ook nogmaals geplaatst.
Foto
Ingrediënten voor 8 rolletjes:
  • 1 savooiekool (of een andere kool die mooi kleurt en je lekker vindt)
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels pesto
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Ingrediënten voor de pesto:
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram pijnboompitten
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 theelepel salie
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snijd deze in dunne plakken. Was de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze in grove stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de paprika en aubergine. Besprenkel de aubergine en paprika met olie en kruid de groentes met de salie, peper en zout.

Plaats de paprika en aubergine voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze goudbruin geroosterd zijn kun je ze eruit halen en af laten koelen.

Bak in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. De pijnboompitten zijn in de tussentijd goudbruin, haal deze uit de pan en verhit een flinke scheut olie in de koekenpan. Bak de champignons gedurende 5 minuten op hoog vuur en laat ze mooi goudbruin worden. Door de hoge temperatuur wordt het vocht onttrokken en verdampt het direct.

Intussen kun je de andere champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

Als de kastanjechampignons goudbruin zijn laat ze dan eerst een minuut of 10 afkoelen, zodat de grootste hitte eruit is en de kaas niet direct smelt.

Bak nu de gewone champignons goudbruin in de pan met een flinke scheut olie. 

Hak de zongedroogde tomaten grof in een hakmolen of keukenmachine. Voeg hier de afgekoelde kastanjechampignons, pijnboompitten, salie en de Parmezaanse kaas aan toe. De tapenade hoeft niet helemaal fijn te zijn je mag de bite van de pijnboompitten best nog proeven. Breng de tapenade op smaak met salie, peper en zout.

Verwarm water in een pan en voeg een beetje zout toe.

Verwijder de buitenste 2 of 3 bladeren van de kool en gooi deze weg. Haal vervolgens 8 koolbladen van de savooiekool en was deze goed. Zorg dat er geen zand meer aan zit.

Blanceer de bladen gedurende 3 minuten in het kokende water. Daardoor worden ze wat zachter en breken ze niet als je ze oprolt. Spoel ze vervolgens direct af onder koud stromend water of in een ijsbadje (water met ijsklontjes). Op deze manier behouden ze hun mooie (fel)groene kleur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De champignons, paprika en aubergine zijn intussen ook gebakken of geroosterd en afgekoeld. Snijd deze in kleine stukjes.

Breng dit groentemengsel op smaak met de pesto. Proef het en voeg indien nodig nog wat peper, zout en salie toe.

Nu kun je de koolbladen gaan vullen.

De nerf van de koolbladen is onderaan vaak erg dik, snijd het dikste stuk weg. Dit zorgt er namelijk voor dat hij niet zo goed oprolt en het is ook minder lekker om te eten. Leg 2 eetlepels van het groentemengsel op het koolblad en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het blad vervolgens strak op en leg het in een ovenschaal. Herhaal dit tot alle koolbladen mooie gevulde rolletjes zijn geworden.

Plaats de koolrolletjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Ik heb het niet gegarneerd, persoonlijk vond ik het al een mooi plaatje van zichzelf.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact