ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Koolrabistamppot met een gehaktbal

10/7/2015

0 Comments

 
Ik ben dol op rauwe koolrabi, ‘s avonds op de bank of gewoon bij het eten als groenten. Natuurlijk kun je hem ook koken, er staat ook een recept voor een ovenschotel op de website, maar een stamppot was nieuw voor me. Het was lekker, zorg er wel voor dat je de melk goed op smaak maakt, zoals hieronder staat beschreven anders wordt het een flauwe stamppot.

Er zijn geen gehaktballen zo lekkers als mama's gehaktballen, daarom hier het 'geheime' recept van mijn moeder. Zodat ik zelf voortaan ook de lekkere gehaktballen van mama kan maken.

Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 500 gram aardappels, 1 koolrabi, 250 gram gekruid half-om-halfgehakt, 1/2de ei, paneermeel, 100 ml melk, 1 teentje knoflook, 1 kruidnagel, vleeskruiden, kerrie paprikapoeder, tomaten ketchup, nootmuskaat, paprikapoeder, verse bieslook, peper en zout.

Schil de aardappels en koolrabi en snijd deze in stukken. Kook ze in één pan met water en een beetje zout gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Intussen kun je het gehakt kruiden met paprikapoeder, vleeskruiden, kerrie, nootmuskaat, peper, zout en tomaten ketchup. Voeg ook 1/2de losgeklopt ei en paneermeel toe. Als je zeker wil weten dat het gehakt goed op smaak is kun je alvast een kleinstukje bakken en proeven. Vervolgens kun je eventueel nog wat extra van deze kruiden toevoegen. Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballen in gaar.

Pel de knoflook en plet hem met een groot mes. Giet de 100 ml melk in een pannetje en voeg hier de geplette teen knoflook, kruidnagel, wat peper en zout aan toe. Laat de melk geleidelijk aan koken, zodat de knoflook en kruidnagel hun smaak af kunnen geven aan de melk.

Als de aardappels en koolrabi gaar zijn kun je ze afgieten. Zorg dat er geen vocht in de pan achter blijft, want je gebruikt hier de melk voor. Stamp de aardappels en koolrabi fijn met een stamper. Pak een zeef en houd deze boven de gestampte aardappels en koolrabi en giet de melk er doorheen. Op deze manier vang je direct de kruidnagel en knoflook op, want deze hebben hun smaak ondertussen afgegeven aan de melk. Meng dit tot een mooie gladden stamppot. Proef de stamppot en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

Als de gehaktballen gaar zijn kun het bord opmaken. Je kunt de stamppot afmaken met een beetje bieslook.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact