ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Koolrabisalade met granaatappelpitjes

8/12/2018

0 Comments

 
Gisteren is de hele kip uit de oven online gekomen en vanochtend het recept van de aardappels uit de oven/airfryer. Dan zijn bij mij de opties om gerechten garen in de oven of airfryer op. Meestal zorg ik ervoor dat ik 2 ovenschalen in de oven kwijt kan. Als dat lukt zou ik eventueel nog een ovengerecht kunnen maken, maar naast 2 oven gerechten vind ik het ook wel prettig om een koud gerecht te serveren. Deze koolrabisalade is daar een goed voorbeeld van.

Het is een fris zoete salade met een lekkere bite, die je goed kunt voorbereiden. In de koelkast blijft hij namelijk nog wel een dag goed en doordat er in de dressing citroen zit verwerkt blijft hij ook nog mooi van kleur.

Ik heb er noten in verwerkt terwijl Luke hier erg allergisch voor is. Dat is de reden dat ik twee schalen heb gemaakt. Persoonlijk zorg ik ervoor dat de salades dan helemaal klaar zijn en de salade zonder noten al in de koelkast staat voordat ik met de hazelnoten aan de slag ging. Op deze manier ontstaat er geen kruisbestuiving en wordt Luke niet ziek van de salade.
Foto
Ingrediënten:
  • 1 koolrabi
  • 1 granaatappel
  • 50 gram veldsla
  • 2 (grote) winterwortel
  • 1 pastinaak
  • 1 appel
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • Peper
  • Zout

Schil de koolrabi met behulp van een ‘courgetti’ (julienne) dunschiller. Zo krijg je allemaal lange dunne koolrabi reepjes of terwijl je kunt de koolrabi ook julienne snijden.

Schil de wortel en pastinaak met behulp van een gewone dunschiller en snijd hem vervolgens ook met de courgetti dunschiller. Kortom je maakt van alle groentes dunne reepjes.

Schil de appel en snijd ook die julienne met behulp van de ‘courgetti’ dunschiller. Pers hier 1/3de citroen over, zodat de appel niet verkleurd.

Schep de appel, wortel, pastinaak en koolrabi door elkaar in een grote kom.

Maak de dressing door de honing, olie en het sap van 2/3de citroen met elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de koolrabisalade, zodat de smaken in kunnen trekken.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

Intussen kun je de pitjes uit de granaatappel halen. Houdt de hazelnoten wel goed in de gaten ook deze kunnen verbanden.

Hak de hazelnoten grof.

Nu alles voorbereid is kun je de salade opmaken. Leg 2/3de van de veldsla op het bord of in een kom. Draai de julienne gesneden groenten mooi op en leg deze op de veldsla. De overige veldsla kun je tussen de groentes leggen. Garneer de salade met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact