Als ik ingrediënten over heb van gerechten probeer ik deze nog te verwerken in andere recepten. Zo ontstonden deze kokosspritsen en het is een echt pareltje geworden dat ik zeker vaker ga maken. Al heb ik wel nog wat meer spierballen nodig, want dat spuiten van die spritsen blijft toch zwaar. Als je spritsen op de officiële manier maakt is het een lekker kliederwerkje, samen met Eliza-Jane deed ik het toch maar met een mixer en dat ging ook prima. Volgens het officiële recept hoor je de boter namelijk uit te smeren op je aanrecht. Zo meng je de boter met de suiker en zorg je ervoor dat hij zacht en zalvig wordt. Het blijkt dus ook met een mixer te kunnen, want ze smaakte heerlijk en niemand vroeg of ik de boter had uitgesmeerd. Wil je echt kinderen koekjes bakken, maak dan niet dit recept. Het opspuiten is namelijk te zwaar voor ze waardoor ze alleen maar mee kunnen mixen. Ingrediënten:
Extra benodigdheden:
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de spuitzak vast in elkaar, dan kun je straks in een keer door. Doe de boter samen met de basterdsuiker in een kom en mix dit tot de boter wit is geworden en het een zalvig geheel is. Als de boter goed zacht is duurt dit ongeveer 3 à 5 minuten, anders heeft de boter langer nodig om warm te worden. Als je een vanillestokje gebruikt snijd deze dan open en schraap met de achterkant van je mes het merg eruit. Voeg vervolgens het merg van een vanillestokje, losgeklopte ei, de kokosmelk en kokosrasp toe en meng dit tot een gladde massa. Tot slot voeg je de bloem toe en mix dit nog enkele minuten tot je een zacht beslag hebt. Doe het deeg in de spuitzak en spuit op de bakplaat de spritsen op jou manier. Gebruik wel hetzelfde formaat en dezelfde vorm per bakplaat, zodat de baktijd voor de koekjes hetzelfde is. ‘Officieel’ worden spritsen in lange banen over de gehele bakplaat gespoten, met aan weerszijde een beetje bloem, zodat het beslag niet uit kan lopen. Zoals je op de foto kunt zien probeerde ik het op verschillende manieren. Los en vast, groot en klein, maar we bakte ze wel allemaal apart. Als je ze in een keer opspuit snijdt ze dan direct op het gewenste formaat zodra ze uit de oven komen. Bak de spritsen in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven. De baktijd wordt bepaald door het formaat van de spritsen. Als het randje goudbruin is en de rest van het koekje licht verkleurd zijn ze goed gebakken.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |