Deze kokos Paascupcakes waren een mooie bijvangst. Eliza-Jane en ik maakte namelijk ontzettend lekkere brownies, dat recept komt morgen online op Eliza-Jane haar verjaardag, waarvoor we ook dit beslag maakte. We hadden alleen te veel gemaakt en bedacht ter plekke nog een zoet recept. Dat pakte ook nog eens ontzettend goed uit, want deze kokos Paascupcakes waren ontzettend lekker. Zo bakte wij op een van onze bakwoensdagen niet 1 maar 2 zoete recepten. Ingrediënten voor 12 à 15 cupcakes:
Extra benodigdheden:
Verwarm de oven voor op 165°C. Zet de cupcake vormpjes in de cupcake tray. Je kunt ze ook zo op een bakplaat zetten, maar door de tray behouden ze mooier hun vorm. Meng in een kom de boter, suiker, basterdsuiker en een mespuntje zout met een mixer door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze (enigszins) opgenomen zijn. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en zorg dat je een glad mengsel krijgt. Meng in een andere kom het bakmeel met de kokosrasp. Voeg dit beetje bij beetje toe en blijf mixen tot je kokosbeslag volledig gemengd is. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes met een ijsschep of een spuitzak gaat dat het gemakkelijkste en knoei je het minste. Steek de eitjes in het midden van de cupcakes, in iedere cupcake dus 1. Bak de cupcakes in 20 à 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test na 20 minuten of de cupcakes gaar zijn met behulp van een satéprikker, als er niets aan blijft plakken zijn ze gaar. Let wel op dat je niet in het paasei prikt, want dan zit er waarschijnlijk alleen chocolade aan je prikker en heb je nog geen eerlijk beeld.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |