ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kipburger

19/9/2018

0 Comments

 
Eten jullie regelmatig burgers? Wij namelijk wel hamburgers, kipburgers, visburgers of pulled pork, een paar uit het assortiment die wij regelmatig eten.

Ik moet wel toegeven dat we burgers over het algemeen in het weekend eten, maar soms ook als de maaltijd makkelijk en snel moet zijn.

Dit burgerrecept is ontzettend lekker! Ik denk wel mijn favoriete burger. En je hebt hem ook nog eens binnen 20 op tafel staan. Soms hak ik de kip fijn in een hakmachine, zodat ik de burger nog meer kan kruiden (met bijvoorbeeld tijm en rozemarijn). In dit geval gebruikte ik gewoon een mager kipfiletje en kruiden ze alleen met peper en zout. Al het ander lekkers op de burger voegt voldoende smaak toe. 
Foto
Ingrediënten voor 4 kipburgers:
  • 3 Kipfiletjes
  • 8 plakjes bacon of ruwe ham
  • 4 Italiaanse bollen (afbakbroodjes)
  • 75 gram mesclun sla
  • 1/3de komkommer
  • 2 eetlepels (gesneden) zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olie
 
Verwarm de oven voor, zoals op de verpakking van de Italiaanse bollen staat vermeldt.  
 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
 
Bak de plakken bacon in een koekenpan met een scheutje olie knapperig. Als de bacon klaar is leg de plakjes op keukenpapier, zodat het vet in het papier kan trekken.
 
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Als de bacon klaar is kun je weer een scheut olie in de pan doen en de champignons erin bakken.
 
Intussen kun je de harde broodjes in de voorverwarmde oven afbakken.
 
Maak de kip schoon en kruid deze aan beide kanten met peper en zout. Ik heb dezelfde pan gebruikt als de bacon en champignons (scheelt afwas😉) en dus gewacht tot de champignons klaar waren. Giet een scheutje olijfolie in de pan, want het meeste vet is door de champignons opgenomen. Bak de kip gaar in de koekenpan (of grillpan).
 
Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster, zo ontstaat er geen condens aan de onderkant en blijven ze lekker knapperig.
 
Snijd de komkommer in plakken en de zongedroogde tomaten in reepjes.
 
Als de kip gaar is kun je de burger opbouwen. Snijd het broodje doormidden en smeer beide helften in met truffelmayonaise. Leg op de onderkant een handje sla en daar bovenop de plakjes komkommer.
Snijd de kipfilet in dunne schuine plakken en verdeel de plakken over de broodjes. Leg hierop de zongedroogde tomaatjes.
Als volgt legt je de krokante bacon erop. Verdeel de kastanjechampignons over de broodjes.
 
Garneer tot slot de burger met de pijnboompitten en rasp er als laatst een beetje Parmezaanse kaas overheen. De bovenkant van het broodje erop en de burger is klaar.
 
Bon appetit!
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact