Zou het de laatste tropische dag van de zomer zijn? Ik kon het in ieder geval niet laten om op de valreep nog een heerlijk ijsthee recept met jullie te delen. Binnen een handomdraai heb je het gemaakt en altijd fijn om een lekkere koude frisse drank in je koelkast te hebben staan op dit soort dagen. Ondanks dat de tropische dagen voorbij zijn ziet de weervoorspelling er nog perfect uit om dit heerlijke frisse drankje te maken. Ingrediënten voor 1 liter kersen ijsthee:
Doe de thee in een filterzakje. Laat de Summer treat thee 10 à 15 minuten trekken in 1/2de liter kokend water. Als je geen diepvries kersen gebruikt verwijder de pit uit de kers en voeg 4 kersen toe aan de ijsthee. De diepvries kersen gaan er bij ons tegelijk in met het kokende water. Voeg na ongeveer een kwartier het koude kraanwater toe. Op deze manier koelt de ijsthee sneller af en des te sneller kan je hem in de koelkast plaatsen. Na een half uur kun je het theezakje verwijderen, maar het kan ook geen kwaad als je deze erin laat zitten. Hoe langer het zakje erin blijft des te meer smaken de thee af kan geven. Laat de thee volledig afkoelen (in de koelkast). Verdeel de volledig afgekoelde ijsthee over de glazen en serveer deze eventueel met een paar kersen en ijsklontjes. De ijsthee kun je zeker een dag of drie goed houden in de koelkast. Ps. Zet de ijsthee nooit warm in de koelkast. Dat is niet goed voor de andere producten in de koelkast. Daarnaast moet de koelkast dan harder werken, omdat warme thee de koelkast van binnen verwarmd. En dat kost extra energie😉
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |