ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kalkoenragout

22/12/2016

2 Opmerkingen

 
Met zijn vijven hebben we een kalkoen van 3 kg niet op gekregen, maar geen man over boord met restjes kun je hele lekkere gerechten maken, onder andere deze kalkoenragout. Het is een makkelijk recept, maar ontzettend lekker. Het verbaasde mij hoeveel vlees er nog aan de kalkoen zat. Hiervan kon ik dus een grote pan ragout maken waarvan ik een deel ingevroren heb.
Foto
Foto
Foto
Foto
De benodigdheden:
  • Restjes kalkoen
  • 400 gram champignons
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 750 ml kippenbouillon (750 ml water en 2 kippenbouillonblokjes)
  • 1 grote rode ui
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram bloem
  • Boter
  • Peper
  • Zout

Dit recept is gebaseerd op ongeveer 750 gram kalkoenrestjes, daar kun je echt een hele grote pan smaakvolle ragout van maken.

Maak de kippenbouillon door 750 ml water samen met 2 bouillonblokjes te verwarmen in een pan.

Pluk in de tussentijd het vlees van de kalkoen af. Kijk hem goed na, want bij deze kalkoen zat aan de onderkant ook nog veel vlees.

Maak de (kastanje)champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm een flinke klont boter en olie in een stoofpan. Doe de champignons in de pan en bak deze op hoog vuur gaar gedurende 6 tot 8 minuten. Snipper de ui fijn en voeg deze toe als de champignons klaar zijn.

Haal zowel de champignons als de uien uit de pan. Smelt weer een flinke klont boter in de pan en voeg de bloem toe. Bak de bloem ongeveer 2 minuten, zonder dat hij verkleurd. Voeg een soeplepel bouillon toe en klop het met een garde door de bloem zodat het een gladde saus is. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en je een gladde saus hebt.
Laat dit ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen en voeg dan de champignons met de ui en het kalkoenvlees toe.

Als alles goed door elkaar is geroerd kun je de kookroom toevoegen. Proef tot slot de saus en breng de ragout op smaak met peper en zout toe.

Doordat de kalkoen al goed gekruid was met onder andere rozemarijn en tijm heb ik aan de ragout geen kruiden toegevoegd. Indien je het maakt van kalkoen of kipfiletjes voeg dan bijvoorbeeld peterselie toe.

Dit recept leent zich perfect om te serveren met rijst of een pasteitje, maar mocht je dit niet in huis hebben kan het natuurlijk ook met een boterham.
Foto
Foto
2 Opmerkingen
Vera
9/12/2019 10:08:30

Ziet er heerlijk uit, ga ik dit jaar proberen met Kerst

Antwoorden
Daisy - ToDaisy's
9/12/2019 10:56:59

Dank je wel en leuk dat je het gaat proberen! Mocht je een foto maken laat die vooral op een van mijn socials achter of gebruik de #todaisys ik vind het leuk om terug te zien!

Alvast smakelijke feestdagen!

Antwoorden

Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact