ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Kabeljauwgratin

4/8/2016

0 Comments

 
Vis, ik ben er dol op! Het is lekker, het geeft niet zo’n vol gevoel en het is snel klaar. Ook met vis kun je veel variëren, zo vind ik het knapperige korstje van de kibbeling erg lekker. Nog lekkerder vind ik het om zelf een korstje te maken. Ik had nog oud brood liggen en oude kaas, dat is al een goede basis voor een knapperig korstje op de kabeljauwgratin. Tevens is het ook minder vet dan de kibbeling uit de frituurpan.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen: 2 uien, 1 tomaat, 1 tl peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 750 gram kabeljauw, 3 sneetjes casinobrood (of ander oud brood), 100 gram geraspte oude kaas, 1/2de bosje peterselie, 1 el bloem, 2 el boter, 2 el grove mosterd, 150 gram crème fraîche, 1/2de citroen, 750 ml water, olie, peper en zout.
 
Pel 1 ui en snijd hem in vieren. Was de tomaat en snijd hem ook in vieren.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui er kort in. Voeg vervolgens de tomaat, 750 ml water, zout, de peperkorrels en de laurierblaadjes toe. Plaats de deksel op de pan en breng de bouillon aan de kook. Laat de bouillon ongeveer 5 minuten op laag vuur koken. Voeg de kabeljauw toe en kook hem circa 5 minuten mee op laagvuur. Laat gedurende dit kookproces de deksel op de pan.
 
Intussen kun je de korsten van het casinobrood afsnijden, deze gebruik je niet, snijd de rest van het brood fijn. Was de peterselie en hak deze ook fijn. Meng de peterselie met het brood en de geraspte kaas.
 
Haal de kabeljauw voorzichtig uit de bouillon, zodat de stukken mooi heel blijven. Zeef de bouillon en gebruik hiervan 250 ml. De overgebleven bouillon kun je invriezen voor een ander gerecht of soep van maken.
Verwarm de oven of de airfryer voor op 200 graden.
Pel de andere ui en snipper deze fijn. Verhit olie in een pan en fruit er de ui in. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit kort mee. Voeg al roerend de 250 ml bouillon langzaam toe en breng het aan de kook. Kook het gedurende 5 minuten op laag vuur en blijf erdoor roeren. Voeg de mosterd en crème fraîche toe. Pers een halve citroen uit en voeg het sap toe aan de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
 
Verdeel de vis over de ovenschaal en verdeel de saus over de vis. Strooi het broodmengsel eroverheen. Snijd tot slot kleine stukjes boter en verdeel die over het broodmengsel. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven of 10 a 12 minuten in de airfryer. Bij ovenschotels die ik in de airfryer plaats leg ik wel altijd de spatdeksel op.
 
Lekker om er gebakken aardappeltjes bij te eten.
Foto
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact