ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Italiaanse bol met pittig gehakt

23/11/2018

0 Comments

 
Misschien hebben jullie het wel gemerkt, maar de afgelopen weken heb ik op vrijdag een makkelijke (comfort) maaltijd online geplaatst. Volgende week volgt de laatste in de reeks comfort food maaltijd voor dit jaar. Willen jullie deze rubriek terugzien volgend jaar?

Ja ik ben alweer inspiratie aan het op doen voor volgend jaar. Het lijkt nog zo ver weg, maar van de andere kant ook zo dichtbij als ik de kerstplanning zie. Eigenlijk heb ik te veel gerechten om in die korte tijd nog online te plaatsten, dus ik puzzel nog even door hoe ik het ga doen. Desnoods schuif ik erdoor naar volgend jaar dat zou ook nog kunnen.

Hebben jullie nog verzoekjes die jullie graag op de website zien verschijnen? Laat me het weten en wie weet staat deze binnenkort op mijn to do list.
Foto
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 300 gram tomatensaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 6 augurken
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 ui
  • Olie
  • Vleeskruiden
  • Paprikapoeder
  • Aromat
  • Chilipeper
  • Zout

Wrijf de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak de champignons in een pan met een scheut olie.

Voeg na ongeveer 5 minuten, als de champignons het grootste deel van hun vocht kwijt zijn het gehakt toe en bak dit rul.

Bak intussen de Italiaanse bollen volgens de verpakking in de oven. Als de broodjes klaar zijn laat de oven dan aanstaan op 180 graden op de grillstand als je die hebt.

Pel de ui en snij deze in halveringen. Was de paprika en snijd deze in stukjes. Voeg de ui en paprika toe als het gehakt bijna rul gebakken is. Bak deze gedurende 3 minuten mee voor je de tomatensaus toevoegt.

Breng het gehaktmengsel op smaak met ketchup, vleeskruiden, paprikapoeder, aromat, chilipeper en zout. Proef tussendoor, zodat je het niet te zout of pittig voor maakt.

Snijd het ‘dekseltje’ van de Italiaanse bollen af en hol de broodjes uit. Vul ze met het gehakt mengsel en leg daarop een plak cheddar kaas.

Plaats de Italiaanse bol met pittig gehakt voor 7 minuten in de oven.  

Snij intussen de augurken in plakjes.

Garneer de Italiaanse bol met pittig gehakt met augurken, het ‘dekseltje’ van het broodje en eventueel nog wat gehaktmengsel.


Het is ook lekker om hier frietjes bij te serveren, dat zorgt ervoor dat het nog beter vult als avondmaaltijd.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact