Bij ons in huis is het de zomer van de ijsthee. Ik maak dagelijks 3 tot 4 liter ijsthee die dan ook volledig op is aan het einde van de dag. Hier wordt niet zoveel frisdrank gedronken, maar de frisdrank die gedronken werd is vervangen door home made ice tea. Met deze tropische temperaturen maak ik nog maar een kan extra. Deze perziken ijsthee drinken de kinderen ook erg graag, eerlijk is eerlijk ze vinden ze niet alle ijsthee even lekker de Piña Colada drinken ze bijvoorbeeld niet zo graag, wij daarentegen wel. Let op wanneer je thee koud drinkt is de smaak minder sterk dan warm, dus zorg dat je een sterke thee zet. Zonder suiker is deze ijsthee al ontzettend lekker, maar ben je een echte zoetekauw kun je natuurlijk altijd suiker toevoegen. Een kleine tip, maak de ijsthee voor je gaat slapen. Dan staat deze ’s ochtends al voor je klaar en met deze hoge temperaturen is het geen overbodige luxe om in de ochtend al met koude i.p.v. warme thee te beginnen. Ingrediënten voor 1 liter perziken ijsthee:
Laat de Peach Melba thee 10 à 15 minuten trekken in 1 liter kokend water. Mocht je de thee niet voldoende zoet vinden voeg dan direct honing of suiker naar smaak toe. Verwijder het zakje thee en laat de thee volledig afkoelen (in de koelkast). Ik laat het zakje ook regelmatig er gewoon inliggen, zodat het echt al zijn smaak kan afgeven. Vergeet je dus per ongelijk het zakje te verwijderen geen man over boord. Verwarm een grillpan. Was de perziken en snijd deze in parten. Grill de perzikparten in de grillpan. Voeg 1 gegrilde perzik toe aan de ijsthee, bewaar de andere voor de garnering. Verdeel de volledig afgekoelde ijsthee over de glazen en serveer deze met een paar parten perzik en ijsklontjes. De ijsthee kun je een dag of twee goed houden in de koelkast.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |