ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Hollandse pot: Tuinbonen met gebakken aardappels en blinde vinken

18/6/2014

0 Comments

 
Het is weer de tijd van het jaar voor verse groenten uit Nederland. Gister aten we tuinbonen, maar dan net een beetje anders. Deze tuinbonen kwamen niet uit mijn groentetuintje, maar alle plantjes beginnen goed te groeien! Ik moet alle credits aan mijn vriend geven, die verraste mij gister toen ik thuis kwam met deze lekkere maaltijd. 
Foto
Ingrediënten voor 2 personen: 1,5 kg verse tuinbonen (moet je nog zelf schoonmaken), 1 ui, 1 bakje spekjes, 2 blinde vinken, 5 aardappels, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, olijfolie en zout. 

Begin met het schoonmaken van de tuinbonen en het schillen van de aardappels. Snijdt de aardappels vast in parten, schijfjes of blokjes en kook ze tot ze gaar zijn. Intussen kun je de blinde vink ook aan gaan bakken in een pan en de spekjes voor bij de tuinbonen in een andere pan. Zodra de aardappels gekookt zijn kun je deze ook bakken in een pan met een beetje olijfolie. Breng de aardappels op smaak met een beetje zout, wat ook lekker is om toe te voegen is een takje rozemarijn en tijm. Blancheer* de tuinbonen ongeveer 1 à 2 minuten en spoel ze direct af onder koud water. Als de spekjes gaar zijn (zo hard als je zelf lekker vindt) kun je een gesneden ui toevoegen. Let ook op de blinde vinden, als deze bijna gaar zijn kun je de tuinbonen toevoegen aan de spekjes en de ui en even mee bakken, zodat ze de smaak overnemen. 
Als alles gaar is, zowel de gebakken aardappels, blinde vink als de tuinbonen kun je opscheppen en lekker gaan eten! 

Probeer deze manier van bereiden ook eens bij mensen die niet van tuinbonen houden. De spekjes en ui geven de tuinbonen namelijk een verrassend lekkere smaak! 

*Blancheren is een kooktechniek, dat doe je als volgt: Laat water (kan ook met een ander kookvocht) koken en dompel daar de groenten slechts enkele seconde of minuten in onder. Haal de groente eruit en koel deze direct af met koud water of met ijswater. Dit zorgt ervoor dat het kookproces stopt en de groenten niet verder door garen. Ook wordt op deze manier de kleur behouden. 

Smakelijk eten!! 

Foto
0 Comments



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact