ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

High tea

26/8/2014

0 Comments

 
Weer een gezellig weekend achter de rug met onder andere een high tea en een Amerikaanse fuif achter de rug. Leuk om ook hapjes van andere te proeven, zeer inspirerend! Maar dit weekend heb ik zelf ook weer een aantal nieuwe hapjes gemaakt, namelijk:
  • Kipflapjes
  • Boterkoek 
  • Appelcake
  • Chocolade koekjes
Foto
Picture
Kipflapjes
Afgelopen zaterdag heb ik een high tea gehad met twee vriendinnen. Waarbij ik weer heerlijke dingen heb geproefd. Zelf had ik ook een hapje gemaakt wat ik nog nooit eerder gemaakt had. En al zeg ik het zelf, het was echt lekker! Een aanrader voor een high tea, picknick, tapas of gewoon omdat het kan: de Italiaanse kipflapjes.

Ingrediënten: 3 eetlepels mascarpone, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 250 gram kipfilet, 40 gram gemengde olijven (zonder pit), 30 gram zongedroogde tomaatjes, 1 teentje knoflook, 2 lente-ui, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel tijm, zout, peper, 10 plakjes bladerdeeg, 1 eidooier en een scheutje melk. 

Meng de mascarpone en Parmezaanse kaas door elkaar. Snijd de olijven in ringen en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden. Snijd tot slot de kip in kleine blokjes. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg het uit, zodat het kan ontdooien. Meng de olijven, tomaatjes, knoflook, lente-ui, kip, kruiden door het mengsel van mascarpone en Parmezaanse kaas. Maak het geheel op smaak met peper en zout. 

Meng de eidooier met een scheutje melk en bestrijk de bladerdeegplakken hiermee. Leg in het midden van het bladerdeeg een eetlepel van het kipmengsel en vouw de punten naar elkaar toe en maak een flapje. Als je ze allemaal gevuld en gevouwen hebt bestrijk dan ook de bovenkant met het eimengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de flapjes op. Leg ze in de voorverwarmde oven en bak de flapjes in 20 tot 30 minuten gaar. 

Boterkoek
Dit weekend ook voor het eerst een boterkoek gemaakt, maar hier heb ik geen foto's van. Een makkelijk maar oh zo lekker recept! 

Ingrediënten: 250 gram margarine of roomboter (op kamer temperatuur), 250 gram suiker, 2 eitjes, een klein beetje zout en 250 gram bloem. 

Klop de boter met de suiker, 1 ei en zout door elkaar met een mixer, dat kun je het beste doen met de broodhaken. Voeg de bloem langzaam toe en mix zo lang tot het een soepel deeg is. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de bakvorm met boter en druk het deeg goed in de vorm. Klop 1 eitje goed los en bestrijk de boterkoek met het los geklopte ei (het ei hoeft niet helemaal op). Zet de boterkoek in een voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 25 minuten gaar. 
Foto
Chocoladekoekjes
Een heel simpel goedkoop receptje dat goed in te vriezen is. Ik maak altijd een grote hoeveelheid deel dit in vieren en leg 3 delen in de diepvries en 1 deel bak ik direct af. Mocht er dus onverwacht bezoek komen heb je het zo uit de diepvries gehaald en kun je lekkere verse koekjes bakken.

Ingrediënten: 600 gram bloem, 300 gram suiker, 2 eieren, 300 gram (koude) boter en 6 eetlepels cacaopoeder. 

Snijd de boter in blokjes en meng alles door elkaar. Laat dit 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes en druk deze plat tot koekjes. Maar je kunt ook het deeg uitrollen en met een koekjes uitsteek vormpje of ring de koekjes uitsteken. Bak de koekjes circa 10 a 15 minuten in de oven af en laat ze afkoelen. Als je de oven niet voor verwarmt of hij niet functioneert zoals zou moeten zullen de koekjes er langer in moeten wil je ze knapperig en gaar bakken. 

Picture
Appelcake 
Deze keer heb ik de cake niet zelf gemaakt, maar gewoon makkelijk met behulp van een Koopmans pak. Met deze pak cakemeel en wat eigen toevoegingen kun je een heerlijke cake maken. Dit weekend is het een appeltjescake geworden. 

Ingrediënten: 1 pak boeren cake van Koopmans, 4 grote appels, kaneel, suiker, 4 eieren, 200 gram boter (op kamer temperatuur) en een klein scheutje 

Snijd de appels in dunne schijfjes en bestrooi ze met suiker en kaneel en meng dit goed door elkaar. Mix de boter, eieren en cakemeel goed door elkaar tot het een glad mengsel is. Beboter een bakblik en strooi er vervolgens meel in waarmee je een laagje over de boter maakt. Dit zorgt ervoor dat de cake er na het bakken makkelijker uit het bakblik gaat. Je kunt ook bakpapier in het bakblik leggen dat zorgt er ook voor dat de cake er makkelijk uit gaat. Leg een laag beslag in het bakblik, bedek deze laag met appelschijfjes. Bedek de laag appeltjes met de andere helft van het beslag en dek deze af met weer een laag appelschijfjes. 
Bak de cake gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden in 60 tot 70 minuten. En als het goed is de cake dan zo lekker dat je er geen foto van kunt maken, zo snel is hij op (of je vergeet het). 

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact