ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Heilbot met kruidensaus

3/6/2014

0 Comments

 
Het is alweer even geleden dat ik geblogd heb. Door een druk weekend is het er bij in geschoten, daarom vandaag een aantal gerechten. Om te beginnen afgelopen vrijdag een koolhydraatarm gerecht, Heilbot met kruidensaus op een salade. Met als bijgerecht een gevulde aardappel. 
Foto
Foto
Ingrediënten 2 personen: 1 tl. paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl chilipoeder, zout en peper, 1/2 tl peper, 7 el olijfolie, 2 heilbotfiletjes, 1 bosje dille, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje kervel, 1 limoen, 300 ml yoghurt (volle bij voorkeur), een beetje suiker, sla naar keuze, 1 wortel, 1 sjalot, 2 lente-uitjes, 5 el wittewijnazijn en 1 tl boter. 

Meng voor de marinade van de heilbot de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, een beetje zout en peper. Roer dit door elkaar met 2 el olijfolie. Als de vis nat is kun je deze het beste even droog deppen met een velletje keukenpapier. Bestrijk de heilbot met de marinade en laat dit circa 30 minuten marineren. 

In de tussentijd kun je de kruidensaus maken. Was hiervoor de kruiden, de dille, peterselie en kervel, en schud ze droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Was de limoen goed af, dit kun je het beste met heet water doen, en rasp de schil er fijn vanaf. Rasp de groene schil eraf tot je de witte laag ziet, dan moet je stoppen. Pers de limoen uit en roer dit samen met de kruiden door de 300 ml volle yoghurt. Breng het kruidensausje op smaak met een beetje peper, zout en suiker.

Maak de sla schoon, schud deze droog en snijd het in dunne reepjes. Was of schrap de wortel schoon en rasp deze, dat kun je het best grof doen. Halveer en pel de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. 
Maak een vinaigrette door peper, zout en suiker door de 5 el azijn te roeren. Klop hier 5 el olijfolie doorheen en meng de vinaigrette met de groenten.

Verhit tot slot een beetje boter in een grote pan. Bak in de pan de kabeljauw in circa 3 minuten per kant gaar. Verdeel de salade over de borden, leg daar de kabeljauwfilets op en verdeel de kruidensaus eroverheen. 

Foto
Ingrediënten 2 personen: 2 aardappels, een handje prei, 4 plakjes ham, een half handje geraspte kaas, peper en zout. 

Maak de aardappels goed schoon met een borsteltje onder warm water. Prik er gaatjes in met de vork en zet ze circa 8 minuten in de magnetron. Op deze manier wordt de aardappel gaar. Was intussen de prei en snijdt deze in kleine stukjes. Snijdt de ham fijn en meng deze met de prei. Als de aardappels klaar zijn en een beetje afgekoeld, kun je deze uithollen. Zet ondertussen ook de oven aan op 200 graden, zodat hij kan voorverwarmen. Meng ook een beetje van het binnenste van de aardappel met de ham en prei. Tot slot kun je de kaas door het mengsel van ham, prei en aardappel mengen en maak het op smaak met een beetje peper en zout. Vul de holle aardappels met het mengsel en pak het geheel in in aluminiumfolie. Zet dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven. Haal het na 30 minuten uit de oven en smullen maar! 

Tip: Heilbot kun je ook vervangen door kabeljauw of een andere witvis. De prei die je over hebt kun je invriezen. 

Smakelijk eten! 

0 Comments



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Download File

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Download File

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Download File

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Download File

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact