Ik vraag mezelf wel eens af hoe ik het avondeten voor onze kinderen zo leuk en lekker mogelijk kan maken. Er zijn namelijk groentes die ze echt nog niet lekker vinden, maar die wij wel ontzettend lekker vinden. Mijn moeder zorgde er meestal voor dat er meerdere groentes op tafel stonden. Ik probeer dat anders, ik probeer het zo interessant mogelijk voor ze te maken, waardoor ze toch bereid zijn om het te proberen. Zuurkool is bij ons zo’n groentesoort die ze niet willen eten, maar daarentegen zijn ze dol op appels. Natuurlijk eten we ook wel eens zuurkoolstamppot of een zuurkoolschotel, maar daar vinden zij de zuurkool te overheersend. Dus dat eten ze slecht. Daarom pakte ik het dit keer anders aan. We aten een gevulde appel, waarin ik de zuurkool verstopte samen met gehakt en aardappelblokjes. Dit recept is niet babyproef, want zuurkool is een gefermenteerde groenten gemaakt van spitskool/witte kool/savooiekool. Om van de kolen zuurkool te kunnen maken gebruik je onder andere zout. Dit is de reden waarom wij onze kinderen dit pas vanaf de 18 maanden hebben laten eten. Ingrediënten voor 4 appels gevuld met gehakt en zuurkool:
Extra benodigdheden:
Breng 1 liter water aan de kook met een beetje zout. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes voor 3 minuten in het kokende water. Giet de aardappels vervolgens af en spoel ze af met koud water, zodat ze niet verder garen. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, kaneel, peper en zout. Meng hierdoor de zuurkool en afgekoelde aardappels. Was de appels snijdt een dakje van de appel en hol deze vervolgens uit met een parisienneboor. Zorg dat de wand van de appel wel voldoende dik blijft, 0,5 à 1 cm. Haal ook het onderste kontje eruit met de parisienneboor of een appelboor kan ook. Vul de appels met het gehakt mengsel. Leg het dakje van de appel weer op de appel en leg daaroverheen een plak bladerdeeg. Klop het ei los en strijk dit over het bladerdeeg. Plaats de appels in een ovenschaal. Steek in het midden van de appel (waar voorheen het stokje zat) een kaneelstokje. Deze geeft in de oven smaak af. Plaats de appels in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Let op iedere oven is anders, dus vooral voornaam is dat het gehakt gaar is. Heb je een airfryer verwarm deze dan voor op 190 graden en kijk na 15 minuten of het bladerdeeg gaar is.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |