ToDaisy's
  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact

Hapjes/Tapas

24/11/2014

1 Comment

 
Vorig weekend hadden we een feestje. Daarvoor moest ik als foodblogger natuurlijk allemaal kleine lekkere hapjes maken. Sommige hiervan heb ik al eens eerder gemaakt, maar ook diverse nieuwe. Hieronder staan de recepten van:
- Gevulde eitjes (3 soorten: naturel, zalm en bacon)
- Kipstukjes (op 2 verschillende manieren)
- Carpaccio stengels
- Komkommerhapje
- Wraps (3 soorten: zalm en 2 soorten kip)
- Gehaktballetjes
- Hamrolletjes
Bij deze recepten ben ik uit gegaan van 40 gasten. 

Ik had ook nog 3 soorten bladerdeeg hapjes gemaakt, maar daar ben ik vergeten een foto van te maken. Deze moet ik binnenkort dus op nieuw maken en dan volgen de recepten ook.
Foto
Foto
Klik op read more om alle recepten te kunnen lezen.

Foto
3 Soorten gevulde eitjes
Een variatie op de gewone gevulde eitjes, namelijk het recept van gewone gevulde eitjes, met gerookte zalm en met bacon. 
 
Basis gevulde eieren
Ingrediënten basis gevulde eitjes: 20 eieren, mayonaise, bieslook peper en zout.
Breng een pan met water en de eieren aan de kook. Zorg dat de eieren hard gekookt zijn, dat is zeker het geval als het water met de eieren erin 8 minuten heeft gekookt. Giet de eieren af en laat ze even schrikken door ze af te spoelen met koud water. Pel de eitjes en halveer ze. Haal met een lepel voorzichtig het eigeel eruit en prak dit fijn met een vork. Meng het eigeel met mayonaise, niet te veel want dan wordt het een te nat papje, en maak het op smaak met peper en zout. Let op voeg niet te veel zout toe, want dit mengsel gebruik je ook voor de bacon en zalm en die zijn al zout van zichzelf. Snijd de bieslook fijn en meng deze door het basis mengsel voor de gevulde eitjes.
Vul 8 van de eitjes met het basis mengsel, dus 16 gehalveerde. Ganeer deze eitjes door er een stengeltje bieslook op te leggen.
 
Verdeel het overgebleven basis mengsel in tweeen, zodat je een deel kunt gebruiken voor de zalm en het andere deel voor de bacon.
 
Gevulde eitjes met zalm
Ingrediënten gevulde eitjes met gerookte zalm: 1 stengel bleekselderij, 1 (grote) augurk, 100 gram gerookte zalm en het basismengsel.
Schil de bleekselderij en snijd deze in hele fijne blokjes. Snijd ook de augurk in hele fijne blokjes. Snijd een deel van de zalm fijn. Meng deze drie ingredienten door het basis mengsel en vul 6 eitjes (12 halve) met dit mengsel. Garneer de eitjes met een beetje gerookte zalm die je apart hebt gehouden.
 
Gevulde eitjes met bacon
Ingrediënten gevulde eitjes met bacon: 100 gram bacon, 2 zongedroogde tomaatjes, 1/2 el kappertjes en het basismengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de bacon krokant in de oven, dit omdat er op deze manier weinig vet vrij komt. Snijdt intussen de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in kleine blokjes. Als de spek hard is en het vet er af hebt gedept met keukenrol kun je het fijn breken. Dit gaat het makkelijkst door het tussen twee velletjes keukenrol te leggen en met je hand fijn te maken. Meng de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en spek door het basis eimengsel en vul 6 eitjes (12 gehalveerde) met dit mengsel. Garneer deze eitjes met een stukje krokante bacon.
 
Door ze te garneren met het ingrediënt dat in de vulling zit, zien de gasten het ook direct en is het geen verassing welke smaak de eitjes hebben.

Picture
Hete kipstukjes en Kip manis
Snijd de kip in blokjes, bepaal zelf een mooi formaat dat mensen ze nog makkelijk kunnen aanprikken. Verdeel de kip over twee bakjes, zodat je twee verschillende soorten kunt maken.
 
Hete kip
Ingrediënten: 350 gram kipfilet, 2 el sambal en olijfolie.

Besprenkel de kip met olijf olie en breng het op smaak met 2 eetlepels sambal. Laat dit circa 30 minuten intrekken en bak dan de kip gaar. Dit recept is zowel warm als koud lekker te serveren. Je hoeft er alleen prikkertjes bij te zetten, zodat het bezoek de kip uit de bakjes kan pikken

Foto
Kip manis
Ingrediënten: 350 gram kipfilet, 1 el sambal, 1 ui, 1 teentje knoflook en ketjap manis.

Snijd de ui in grove stukken en voeg deze toe aan de kipblokjes. Voeg hier 1 el sambal aan toe en een flinke scheut ketjap manis. Laat dit minimaal 2 uur intrekken, het liefst nog langer zodat de smaken van de sambal en ketjap goed in de kip kunnen trekken. Bak de kip tot slot gaar in een koekenpan. Ook dit recept is zowel warm als koud lekker.  Zelf heb ik deze gerechtjes koud geserveerd, zodat ik dit niet 's avonds nog hoefde te bakken.

Picture
Carpaccio stengels
Carpaccio toegepast op een lekkere andere manier dan normaal en heel goed toepasbaar tijdens een feestje.
 
Ingrediënten: Soepstengels (met rozemarijn), heksenkaas en carpaccio.

Breek de soepstengel door midden, van 1 soepstengel kun je namelijk twee carpaccio stengels maken. Smeer de helft van de halve soepstengel in met heksenkaas en draai daar 1 plakje carpaccio omheen.

Erg makkelijk, maar het is wel een hapje dat je niet van te voren kunt maken. Dan trekt het vocht in de soepstengel en is de knapperigheid weg.

Picture
Komkommerhapje
Komkommer en tomaat doet het meestal wel goed op een feestje en de combinatie is erg lekker. Daarom dit lekkere hapje gecombineerd met wat kruiden en kaas.

Ingrediënten: 1 komkommer, verse basilicum, 1/2 bakje boursin bolletjes (salade & apéritif), cherrytomaten, prikkertjes.

Was de komkommer goed en snijd deze in plakken. Snijd ze niet te dun, want in het midden moet je met een theelepeltje wat vruchtvlees weghalen. Zorg er wel voor dat je geen gat in het plakje komkommer maakt. Was de tomaatjes en snijd deze doormidden. Pluk een aantal van de blaadjes van een basilicum plantje af, was ze en halveer de grote blaadjes ervan. Dit was het voorbereidende werk, nu kun je het hapje op gaan bouwen.

Plaats een blaadje basilicum op de komkommer. Leg daarbovenop 1 bolletje boursin en maak het af met een gehalveerd cherrytomaatje. Door er een prikker doorheen te prikken kunnen je het wat makkelijker oppakken om op te eten.

Picture
Ook had ik drie verschillende soorten wraps gemaakt, namelijk met zalm en twee soorten met kipfilet. Hieronder staan de drie recepten.
 
Wraps met kip en kruidenkaas
Ingrediënten: 3 wraps,
1 kruidenkaas, 1/2de krop ijsbergsla, 150 gram kipfilet en plasticfolie.

Smeer de wraps in met kruidenkaas en verdeel hier de ijsbergsla over. Leg de kipfilet erop. Zorg dat op het einde wel kruidenkaas zit maar geen sla of kipfilet, want anders blijft de wrap niet plakken. Rol de wrap strak op en draai deze in de plasticfolie. Maak dit enkele uren voor gebruik en plaats het in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken en ze kunnen opstijven. 
 
Wraps met kip en bruchetta
Ingrediënten: 3 wraps, bruchetta kruidenmix, olijfolie, lauw water, 1/2de krop ijsbergsla, 150 gram kipfilet en plasticfolie.

Gebruik 3 eetlepels bruchetta kruidenmix en met dit aan met 2 eetlepels lauw water. Op deze manier kunnen de kruiden weken. Maak dit aan met 3 el olijfolie en laat het mengsel even intrekken. Smeer de wraps in met de bruchetta en verdeel hier de ijsbergsla over. Leg de kipfilet erop. Zorg dat op het einde wel bruchetta zit maar geen sla of kipfilet, want anders blijft de wrap niet plakken. Rol de wrap strak op en draai deze in de plasticfolie. Maak dit enkele uren voor gebruik en plaats het in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken en ze kunnen opstijven. 
 
Wraps met zalm
Ingrediënten: 6 wraps, 2 bakjes kruidenkaas, 1 zak rucola sla, 300 gram gerookte zalm en plasticfolie.

Smeer de wraps in met kruidenkaas en verdeel hier de ijsbergsla over. Leg de gerookte zalm erop. Zorg dat op het einde wel kruidenkaas zit maar geen sla of zalm, want anders blijft de wrap niet plakken. Rol de wrap strak op en draai deze in de plasticfolie. Maak dit enkele uren voor gebruik en plaats het in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken en ze kunnen opstijven. 

Picture
Gehaktballetjes
Ingrediënten: 1500 gram half om half gehakt en 3 zakjes nasi kruidenmix.

Meng de nasi kruidenmix goed door het gehakt. Draai van het gehakt balletjes en bak de gehaktballetjes aan tot ze gaar zijn. Je hoeft geen olie in de pan te doen, er komt voldoende vet en vocht van de gehaktballetjes af. Ik had een wokpan gebruikt en daar alle balletjes in één keer in gebakken. Dat gaat goed, draai ze dan wel pas om als de onderste in de pan goed hard zijn. Doordat er vocht uit het gehakt komt bakken ze niet aan onder in de pan.
Je kunt ze warm opdienen, maar koud zijn ze ook heel erg lekker! Mocht je ze in de koelkast willen zetten, wat goed gaat, laat ze dan eerst afkoelen, dan blijven ze knapperig.

Picture
Hamrolletjes
Een simpel gerechtje dat leuk en makkelijk is voor tijdens een feestje.

Ingrediënten: 4 pakje monchou, 1 ui, 300 gram achterham en plasticfolie.

Snipper het uitje heel fijn en meng het door elkaar met de monchou. Breng dit aan op de achterham en rol de ham met het monchoumengsel strak op, draai dit in plasticfolie. Doe dit enkele uren voor gebruik en plaats het in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken en ze kunnen opstijven. 

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren! Veel kook/bak plezier.
1 Comment
franca de bie
24/11/2014 13:29:08

nou daisy ik ga hety allemaal 1x maken ziet er zo lekker uit .weer eens wat anders dan turks eten .bedankt voor de lekkere recepten .

Reply



Leave a Reply.

    Over mij

    Mijn naam is Daisy en ik hou van koken en ben gek op thee. Op deze blog vind je vele lekkere en vooral makkelijke recepten. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een theewebshop, ToDaisy's Theetuintje, daar vind je heerlijke soorten losse thee. 
    Veel lees, kijk en kook plezier!

Locatie

Klantenservice

algemene_voorwaarden_todaisys.pdf
File Size: 177 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

privacyverklaring_todaisys.pdf
File Size: 118 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

ruilen_en_retourneren_todaisys.pdf
File Size: 101 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

verzending_en_betaling_todaisys_2.pdf
File Size: 93 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

  • Home
  • Theetuintje (webshop)
  • Over mij
  • Contact